Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīgas Katoļu ģimnāzija aicina ciemos
14.05.2019 pl. 12:19
18. maijā Rīgas Katoļu ģimnāzijā norisināsies divi pasākumi: Pārdaugavas svētku laikā visas dienas garumā ģimnāzijas pagalmā būs mīlestības pilnas atrakcijas, bet vakarā Muzeju nakts apmeklētāji varēs izzināt par garīdzniekiem, kuri savas pārliecības dēļ tika represēti.

Jau desmito gadu norisinās Pārdaugavas svētki, kuros piedalās apkaimes iestādes un dažādu iniciatīvu grupas. Rīgas Katoļu ģimnāzijas darbība šajos svētkos ir jau tradīcija. Šogad piedāvājam ielu teātri un fotosesijas mūsu pagalmā. Būs gan prāta, gan veiklības spēles, kā arī darbosies "bufete", kurā apmeklētāji kopā ar mūsu skolas skolniekiem varēs muzicēt, spēlēt spēles un vienkārši atpūsties no svētku burzmas.  Tikmēr Arkādijas parkā apmeklētāji varēs iejusties podkāsta viesu lomā, kuru veidos mūsu skolas audiovizuālās komunikācijas skolnieki.

Vakarā ģimnāzijas telpās esošajā bīskapa Boļeslava Sloskāna muzejā būs nopietnāka programma. Šogad atzīmējam Brīvības cīņu simtgadi, un esam sameklējuši savus "Tālavas taurētājus", kuri vienojas zem kopīga apzīmējuma "Vajātie, bet nesalauztie garīdznieki". Būs iespēja sekot līdzi vēstures maģistra Vitālija Kalnača lekcijām par padomju varas represētajiem garīdzniekiem Boļeslavu Sloskānu, Antonu Juhņeviču un Ludvigu Štagaru, kā arī noskatīties dokumentālās filmas: "Segvārds Vientulis", "Lūgšana krustā" un "Mācītājs". Pirms filmas "Mācītājs" tikšanās ar filmas režisoru Jāni Loginu. Šajā laikā varēsiet apskatīt arī muzeju, kas ikdienā ir pieejams tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

Rīgas Katoļu ģimnāzijā šobrīd mācās 180 skolēnu. Īpaša šī skola ir ar mazajām klasēm, individuālu pieeju skolēnam un ģimeniskajām attiecībām. Pateicoties vidusskolas īpašajai vizuālās komunikācijas programmai un skolas radio raidījumam, skolnieki var radoši izteikties mūsdienīgā valodā.

Indra Vaļeniece