Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Mieram tuvu

Svētais Gars grib un var mājot mūsos
09.06.2019 pl. 09:36

Priesteris Arnis Maziļevskis

Priestera komentārs Svētā Gara nosūtīšanas svētkos (09.06.2018)

Kā malkai ir nepieciešama uguns, tā ugunij ir vajadzīga malka. Dievs ir radījis cilvēku attiecībām ar Viņu. Mūžīgām attiecībām ar svēto, pilnīgo Dievu. Tā cilvēks ir veidots. Kamēr nav piepildīts, viņš izjūt trūkumu. Cilvēkam var piederēt visa pasaule, bet tik un tā sirds dziļumos viņš jutīs trūkumu. Šo tukšumu nevar aizpildīt neviens cilvēks un nekādi materiālie labumi. Pilnīgi nekas cits, tikai pats Dievs.

Vasarsvētku dienā vienotība starp Dievu un cilvēku sāka atjaunoties. Kad Svētais Gars iegāja apustuļos, viņi kļuva ļoti līksmi. Tik ļoti priecīgi kā vēl nekad iepriekš. Viņu sirdis gavilēja. Dieva plānā tas ir normāli – vienotībā ar Dievu cilvēkam ir jābūt priecīgam un laimīgam. Kāpēc tad mēs šodien Latvijā, Rietumeiropā, tā nepriecājamies?

Kāds tev ir nozadzis prieku. Kurš visvairāk grib, lai tu būtu nelaimīgs? Jā, sātans. Bet viņš to nevarētu, ja tu pats viņam neatļautu. Tāpēc viņš tevi māna. Ja tu to savā dzīvē nesaskati, tad domā, ka tas tā nav? Sātans ļoti veikli prot atbildību par tavām problēmām pārlikt uz citiem, pašam paliekot “aiz kadra”. Sātanam vajag tikai vienu – lai tu viņam paklausītu. Šo tavu paklausību sauc par grēku. Grēks nav tikai tava kļūda, tā ir tava nokļūšana sātana ietekmē. Un šī ietekme turpinās, kamēr tu paliec savā grēkā, īpaši tajā grēkā, kuru tu vēl nesaskati. Tieši tā tiek izpostīts tavs sirdsmiers, tavas attiecības, tava ģimene, radošās spējas, veselība, dzīvība...

Kristus upuris par tevi dod tev jaunu iespēju. Tu vari sākt no jauna! Tev nav mūžīgi jāpaliek sātana ietekmē, ļaujot sevi vilkt uz elli. Parīzes Dievmātes katedrāles liesmas var atgādināt tās liesmas, kas dedzina tavu sirdi, ja tā ir sātana un grēka ietekmē. Bet tās var būt arī Svētā Gara liesmas, kas tevi atmodina no snauda, kurā mūs ieved viltīgā ļaunā gara anestēzija.

Mums ir dota iespēja sākt no jauna. Mums ir dots Svētais Gars, kurš grib un var mājot mūsos. Bet tā vietā mēs snaužam un noraugāmies, kā Latvijā abortos ik gadu tiek nogalināti aptuveni 10 000 bērnu (neskaitāms daudzums, lietojot spirāli u.c.). Tiek izārdītas ģimenes, cilvēki zaudē mieru, veselību, dzīvību darbā, strīdos, noslēgtībā...

Lūdz Svēto Garu! Sauc no visas sirds! Lai Viņš tev parāda, kā tieši sātans tevi ir aptinis ap pirkstu, kur viņš darbojas tavā dzīvē. Lūdz Svēto Garu, lai Viņš tevi dzīvina, lai Viņš tev dod gudrību, spēku, drosmi, uzņēmību, ticību, cerību, mīlestību. Lai Svētais Gars tevi ved vienotībā ar citiem cilvēkiem, kas Viņu meklē. Atzīsti, ka bez Viņa tu nevari! Nesamierinies ar to, kas jau ir! Meklē vairāk! Dievam ar tevi saistās lielas un skaistas ieceres. Dievs ir dāsns. Viņš dod bez mēra. Meklē Viņu vairāk par visu, tad tu Viņu atradīsi. Meklē vienmēr un visur! Brīžiem tas var būt grūti, īpaši sākumā. Bet, ja tev ir grūtības darbā, vai tad tu pamet darbu? Kāpēc tad tu pamet Dievu, ja ir grūti? Tieši tas, kā dēļ tu pārvari vairāk grūtību, arī ir tavs Dievs.

Dievs ir gars. Tev ir jāizvēlas, kura gara ietekmē dzīvot. Šī izvēle un ietekme pastāv 24 stundas diennaktī. Paskaties, kādi bija apustuļi pirms Vasarsvētkiem un ko viņi spēja pēc Svētā Gara satikšanas. Kopš tā laika miljoniem cilvēku ir piedzīvojuši Vasarsvētku brīnumu savā dzīvē. Tu vari būt viens no viņiem. Bez tā mēs neatrisināsim mūsdienu problēmas.

Kad satiekam Dievu, dievišķā žēlastība mūsos paver jaunus horizontus un mēs ieraugām sevi, pasauli un Dievu citādāk. Diemžēl citreiz mēs iesprūstam šajos jaunajos horizontos, līdz galam neticot, ka Dievam ir vēl daudz tādu paplašinājumu – jaunu horizontu. Dievs ir bezgalīgs. Viņa mīlestība un plāni tavai dzīvei arī ir bezgalīgi. Neierobežo Dievu savos rāmjos, savos priekšstatos! Dod Dievam iespēju!

Saņēmuši Svētā Gara dāvanas, apustuļi tās nodeva tālāk citiem. Meklē cilvēkus, kuri ir piepildīti ar Svēto Garu! Meklē vietas un pasākumus, kuros piedzīvojama Svētā Gara darbība!
Kopš tās dienas, kad Svētais Gars sāka īpaši darboties, Vasarsvētku diena ir vienmēr tagad… Nāc, Svētais Gars! Latvija ir izslāpusi pēc Tevis.

Mieramtuvu.lv
Foto: Catholic News Service