Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

"Chemin Neuf" aicina jauniešus piedalīties festivālā Francijā
25.06.2019 pl. 12:19
No 4. līdz 11. augustam Otkombas abatijā, Savojas reģionā, Francijā, kopiena “Chemin Neuf” rīkos festivālu jauniešiem “Welcome to paradise” (Laipni lūgts Paradīzē!), kura temats šogad ir “Nākamais solis” (Next step).

“Festivāls “Welcome to paradise” ir iespēja pavadīt lieliskas brīvdienas Alpu kalnu pakājē pie Buržē ezera, satiekot jauniešus no visas pasaules un izbaudot laimes mirkļus klusumā, sarunās vai kopīgās aktivitātēs. Vienlaikus tā ir iespēja piedzīvot Kristu un atklāt nākamo soli, kuru Viņš mums aicina spert,” atzīst kopienas “Chemin Neuf” vadītājs Latvijā luterāņu mācītājs Andis Smilga.

Festivāla laikā tiks runāts par to, ka mēs vienmēr varam doties tālāk. Ikviens esam aicināts spert nākamo soli ticībā, attiecībās ar ģimeni vai draugiem, studijās vai profesionālajā dzīvē. Lai atklātu to dzīves jomu, kurā Kristus aicina doties uz priekšu un atrastu pareizu nākamo soli, kopiena piedāvā iespēju katram dalībniekam pašam veidot personalizētu programmu, izvēlēties sev saistošas aktivitātes.

Festivāla piedāvājums ietvers, piemēram, lūgšanu un harizmu skolu, kurās varēs mācīties lūgties. Festivālā arī vairāk nekā 20 eksperti vadīs seminārus par tādiem tematiem kā līderība, seksualitāte, sevis iepazīšana, uzņēmējdarbība, politika, filozofija, teoloģija, vides aizsardzība u.c. Tāpat festivāls ietvers vairāk nekā 20 sporta aktivitātes, tostarp, kanoe airēšanu, šaušanu ar loku, ūdensslēpošanu un kanjoningu, no kurām sev saistošās varēs izvēlēties aktīvās atpūtas cienītāji.

“Welcome to paradise” būs iespēja dzirdēt arī dažādu runātāju liecības, piemēram, asociācijas “Lācars” (“Lazarus”) dibinātājs Etjēns Villemans (Etienne Villemain) dalīsies pieredzē, dzīvojot kopā ar bezpajumtniekiem. Savukārt Batists Langluā (Baptiste Langlois) stāstīs par misiju Vjetnamas pilsētā Saigonā, uz kurieni no Parīzes devies ar motociklu. Tāpat festivālā varēs skatīties brīvdabas kino, dejot kristotēkā, klausīties džeza mūziku uz ezera, apmeklēt slavēšanas koncertu u.c.

Festivāls “Welcome to paradise” paredzēts jauniešiem vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Dalību pasākumā iespējams pieteikt, rakstot uz e-pastu vai zvanot uz tālruni 29628455 (Katrīna). Festivālam jāieplāno laiks no 2. līdz 13. augustam: izbraukšana no Rīgas 2. augustā ar autobusu. Festivāla dalības maksa un ceļa izdevumi ir 280 eiro.

Vairāk par festivālu: www.welcometoparadise.fr/en/welcome/ un kopienas “Chemin Neuf” Latvijā Facebook lapā: @KopienaCheminNeuf.

“Chemin Neuf” ir katoļu kopiena ar ekumenisku aicinājumu. Tā apvieno vairāk nekā 2000 kristiešus 27 pasaules valstīs – katoļus un protestantus, priesterus un lajus, konsekrētas personas, pārus un jauniešus, kuri apvienojušies lai kopā kalpotu Jēzus Kristus Evaņģēlijam un pasaulei. Kopiena balstās Sv.Ignācija no Lojolas garīgumā un harizmātiskās atjaunotnes pieredzē.

Vita Briže, kopiena “Chemin Neuf”