Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Emeritētais pāvests Benedikts XVI apmeklē vairākas Romas piepilsētas
27.07.2019 pl. 14:32
Emeritētais pāvests Benedikts XVI ceturtdien uz dažām stundām atstāja Vatikāna teritoriju. Brauciens ar automašīnu ilga trīs stundas. Tas bija Ratcingera pirmais brauciens kopš 2013. gada, kad viņš sāka dzīvot bijušajā klosterī Mater Ecclesiae, kas atrodas Vatikāna dārzos.

Emeritētais pāvests Benedikts XVI apmeklēja Kastelgandolfo, pavadot tur vairāk nekā stundu. Viņš sasveicinājās ar pāvestu vasaras rezidences darbiniekiem, apbrauca celiņus, pa kuriem kādreiz bija staigājis, un lūdzās Rožukroni. Vēlāk viņš devās uz 10 kilometru attālo pilsētiņu Rokka di Papa, kur atrodas Tofo Dievmātes sanktuārijs. Atpakaļceļā Ratcingers apmeklēja Fraskati, kur Vatikāna viesi sirsnīgi uzņēma bīskaps Rafaello Martinelli. 120 kilometru garajā ceļā pāvestu-senioru pavadīja tikai daži Vatikāna žandarmi, kuri rūpējās par viņa drošību.

Ratcingers bija smaidīgs, uzmanīgs un priecīgs. Tomēr vislielākās grūtības viņam sagādāja staigāšana. Līdzi tika paņemts ratiņkrēsls un vairākas dzerāmā ūdens pudeles, jo vakar bija īpaši karsta diena, bija ievērojis viens no negaidītās tikšanās lieciniekiem. Atgādinam, ka šī gada 16. aprīlī Jozefs Ratcingers svinēja 92 dzimšanas dienu.

Vaticannews.va