Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aglonas bazilika - viena no skaistākajām vietām Latvijā
30.08.2019 pl. 12:41
Ceļojumu žurnālists un blogeris Pavlo Fedjikovičs (Pavlo Fedykovych), kurš raksta tādiem slaveniem izdevumiem kā Lonely Planet, The Independent Travel, The Guardian Travel, BBC Travel, sastādījis Latvijas, viņaprāt, 11 skaistāko vietu sarakstu, kas nupat publicēts populārākā ASV ziņu kanāla CNN tīmekļvietnē CNN Travel.

Žurnālists dažās rindkopās apraksta, viņaprāt, Latvijas skaistākās vietas: 8 pilsētas un 3 atsevišķas vietas, kuras vērts apskatīt un kurās vērts pabūt, viesojoties Latvijā.

Aglonas bazilika, kas sarakstā ierindojusies līdzās Rundāles pilij un Kolkas ragam, tiek raksturota kā vissvarīgākais un visapmeklētākais reliģiska rakstura apskates objekts Latvijā. Autors piemin to, ka šī katoļu svētvieta - Aglonas bazilika - ir izcils vēlīnā baroka arhitektūras piemērs un izceļ bazilikas iespaidīgā altāra dominējošo nozīmi bazilikas interjerā, kurā centrālo vietu ieņem Aglonas Dievmātes svētglezna, kurai piemīt brīnumdarītājas dziedinošais spēks.

Pieminot Daugavpili, otro lielāko Latvijas pilsētu, autors izceļ Daugavpils cietoksni ar tajā esošo Marka Rotko mākslas centru, un kā vienu no gleznainākajām vietām min Baznīcu kalnu, kurā atrodas visu četru galveno Latgales reģiona konfesiju - krievu pareizticīgo, vecticībnieku, Romas katoļu un luterāņu - baznīcas.

Pilsētu sarakstā, kurā, protams, neiztikt bez galvaspilsētas Rīgas, žurnālists pieminējis arī skaistās Kurzemes pilsētas: Kuldīgu, Liepāju un Ventspili.

Raksturojot Kuldīgu, viņš atzīmē, ka “reti kurš tūrisma galamērķis Latvijā var sacensties ar Kuldīgu šarma un skaistuma ziņā” un piemin, cik ļoti “Latvijas Venēciju” iecienījuši mākslinieki un dzejnieki.

Liepāju žurnālists nodēvē par Latvijas visunikālāko tūrisma galamērķi - ne vien fascinējoša arhitektūras sajaukuma un dzirkstoši balto smilšu pludmaļu dēļ, bet arī bijušo militāro būvju mantojuma dēļ, kas mūsdienās “ir patiesi baismīgs skats”.

Ventspils nosaukta par “aizraujošāko piejūras galamērķi Latvijā”, dažos vārdos pastāstot par ostas pilsētas lomu gan Hanzas savienībā, gan Kurzemes hercogistes laikos, gan padomju laikos. Pieminētas tiek gan Piejūras brīvdabas muzejs ar bānīti, gan pilsētas pludmale. “Ventspils ir ideāli piemērota tiem, kam patīk garas pastaigas gar jūru,” raksta autors.

Foto: Katedrāle.lv