Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīgā un Aglonā pieminēs pāvesta vizītes pirmo gadadienu
13.09.2019 pl. 20:21
Šī gada septembrī aprit gads, kopš Latvijā, kā arī pārējās Baltijas valstīs viesojās pāvests Francisks. Atminoties 24. septembri, kad pāvests apmeklēja Latviju – Rīgu un Aglonu –, abās vietās norisināsies šim notikumam veltīti dievkalpojumi.

Svētdien, 22. septembrī, pl. 11 notiks pāvesta vizītes gadadienai veltīta Svētā Mise Rīgas sv. Jēkaba katedrālē, savukārt otrdien, 24. septembrī, pl. 12 Svētā Mise šai nodomā tiks svinēta Aglonas bazilikā. Abus dievkalpojumus vadīs pāvesta Franciska šovasar nominētais jaunais apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Sarsenterum diecēzes (Bosnija un Hercegovina) titulārais arhibīskaps Petars Antuns Rajičs (Petar Antun Rajič).

Kā paskaidroja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, šis nebūs nuncija oficiālais ingress, jo pagaidām viņš vēl nav akreditējies Latvijā. Tas nozīmē, ka Latvijas valsts priekšā viņš vēl nav sācis pildīt savus oficiālos pienākumus.

Jau ziņots, ka līdz šī gada pavasarim apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs bija Pedro Lopess Kintana. Savukārt P. A. Rajičs pirms došanās uz Baltijas valstīm apustuliskā nuncija pienākumus pildīja Angolā, Santomē un Prinsipi.

LRKB IC 
Foto: Katedrāle.lv