Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests mediķiem: "Kalpot cilvēkam viņa garīgajā un fiziskajā veselumā!"
21.09.2019 pl. 12:35
Piektdien, 20. septembrī, pāvests pieņēma audiencē Itālijas Ķirurgu un zobārstu federācijas locekļus. Viņus uzrunājot, Francisks atzīmēja, ka medicīna nozīmē kalpošanu cilvēka dzīvībai, tātad, cilvēkam viņa garīgajā un fiziskajā veselumā, viņa individuālajā un sociālajā dimensijā.

Mediķus Svētais tēvs aicināja vienmēr atcerēties, ka slimība ir kas vairāk par klīnisku faktu. Tas ir personas stāvoklis. Tieši šādai integrāli cilvēciskai vīzijai ir aicināti sekot mediķi attiecībās ar pacientu. Viņi ir aicināti ievērot pacienta personas vienreizīgumu, ne tikai to, ar kādu slimību viņš sirgst. Tāpēc, līdzās tehniski profesionālajām kompetencēm mediķiem ir nepieciešams arī vērtību un nozīmju kodekss, lai katru atsevišķu klīnisku gadījumu padarītu par tikšanos ar cilvēku.

Pāvests uzrunā pievērsās arī eitanāzijas problēmai. Pretēji dažām izmaiņām likumdošanā, viņš aicināja atteikties no jebkāda kārdinājuma izmantot medicīnu, lai pakalpotu slimnieka iespējamai gribai nomirt ar eitanāzijas palīdzību. “Runa ir par pārsteidzošiem ceļiem, saskaroties ar izvēli, kas pretēji tam, kā tas varētu šķist, nav personas brīvības izteiksme,” uzsvēra Francisks. Viņš pieminēja seno un vienmēr aktuālo Hipokrāta zvērestu, saskaņā ar kuru no katra mediķa tiek prasīts ar absolūtu respektu izturēties pret cilvēka dzīvību un tās sakralitāti.

Pāvests novēlēja Itālijas Ķirurgu un zobārstu federācijas locekļus Jaunavas Marijas – Slimnieku veselības aizbildniecībai, un tāpat kā visus, ar ko viņam ir izdevība tikties, aicināja palūgties par sevi.

Vaticannews.va
Foto: Unsplash.com/Richard Catabay