Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Pasākumi  Labdarības koncerts Kurmenes baznīcas atjaunošanai

Labdarības koncerts Kurmenes baznīcas atjaunošanai
06.10.2019
Sākums pl. 12:00

6.oktobrī pl.12.00 Kurmenes pils parkā ar pacilājošu koncertu Renārs Kaupers, Kaspars Zemītis, Marts Kristiāns Kalniņš, Jānis Miltiņš un grupa "Putnu balle" aizsāks labdarības akciju, kas veltīta Kurmenes katoļu baznīcas atjaunošanai.

Gatavojoties Kurmenes katoļu baznīcas nākamā gada ievērojamam notikumam - 150 gadu jubilejai, biedrība "Kalna svētību kopiena" un priesteris Andrejs Mediņš vēlas atjaunot vēsturisko ēku, kas pēdējo 20 gadu laikā ir cietusi no mitruma.
Kulta celtnes sienās ir iemetusies brants, grīdām nepieciešams steidzams remonts, lai tās neiebruktu. Pirms diviem gadiem, pateicoties bīskapa Edvarda Pavlovska rūpēm, Kurmenes baznīcai tika uzlikts jauns jumts, bet nepabeigts ir palicis torņu segums. Blakus baznīcai atradās vecā mācītājmāja, kas draudzei tika atņemta padomju laikos. Pirms pieciem, sešiem gadiem ēku piemeklēja bēdīgs liktenis – tā tika pamesta un laika gaitā gāja bojā. Kurmenes katoļu baznīcā atrodas ērģeļmeistara Frīdriha Vaisenbarna 1870. gadā darinātas ērģeles, kuras diemžēl arī ir cietušas no mitruma. Divi gadu laikā ir ieplānots atgūt atpakaļ instrumenta dvēseles sākotnējo skanējumu.

Par Vecumnieku novada Kurmenes katoļu baznīcas prāvestu Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis šā gada 1. jūlijā nominēja priesteri Andreju Mediņu. Biedrība "Kalna svētību kopiena" un priesteris Andrejs Mediņš cer izveidot vēl vienu sakoptu vietu, kas sniegtu ainavisku un garīgu baudījumu. Kurmenes katoļu draudze kopā ar biedrību "Kalna svētību kopiena" ir spara, enerģijas un ieceru pilni, lai piepildītu sapni – izdarīt pat visu neiespējamo, lai nākamajā gadā aicinātu uz sakopto Kurmeni ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet interesentus no visas Latvijas svinēt Pēterdienu.

Biļetes uz labdarības koncertu var iegādāties Bilešu paradīzes kasēs. Ģimenes biļete nopērkama par 25 eiro.