Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liturģiskās mūzikas darbnīcas Liepājā - ar domu par Kristus piedzimšanu
03.12.2019 pl. 08:05
Lai labāk sagatavotos Kristus Piedzimšanas svētkiem, no 29. novembra līdz 1. decembrim Liepājā, Sv. Dominika klosterī norisinājās Liturģiskās mūzikas mazās darbnīcas.

Tajās piedalījās 28 cilvēki no Liepājas, Tukuma, Rīgas, Pļaviņām, Aizkraukles, Madonas, Gulbenes, Siguldas, Salaspils un Bruknas. Dalībnieki mācījās gan jau zināmas Ziemassvētku dziesmas jaunās apdarēs, gan K.Locikas no poļu valodas tulkotas kolendas, kuras iepriekš nebija zināmas latviski, kā arī poļu komponista Pāvela Bembeneka un Kristīnes Locikas oriģinālkompozīcijas, starp tām arī Adventa laika dziesma „Uzausa rīta zvaigzne” un pr. Dolindo Ruotulo veltīšanās Jēzum „Ak, Jēzu, es sevi nododu Tev”. Trīs dziesmas sestdienā tika arī ierakstītas.

Piektdienas vakarā dominikāņu tēvs Oskars Jabloņskis OP lasīja lekciju par Ziemassvētku laika liturģiju. Tālāk notika intensīva dziesmu mācīšanās Sv. Dominika baznīcas sholas vadītājas Kristīnes Locikas vadībā, bet vokālo meistarību palīdzēja apgūt Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķe un Nīcas Mūzikas skolas pasniedzēja Linda Ločmane. Sestdien brīvajā laikā pēc pusdienām dalībnieki pabija pie jūras, kā arī Liepājas muzejā apskatīja mākslinieces Elitas Patmalnieces darbu izstādi. Savukārt sestdienas vakars pēc ieraksta un svētdiena jau bija pilnībā veltīta adventa dziedājumu apguvei, ar kuriem piedalījāmies Adventa pirmās svētdienas Misē.

Kopības gara iedvesmoti, dalībnieki plāno vēl janvāra sākumā satikties Rīgā, Betānijas māsu klosterī padziedāt Ziemssvētku dziesmas. Savukārt vasarā, no 29. jūnija līdz 4. Jūlijam, jau plašākā lokā iecerētas liturģiskās mūzikas darbnīcas Liepājas sv. Dominika klosterī, kuras vadīt atbrauks iemīļotais poļu komponists Pāvels Bembeneks.