Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vizītē Vatikānā ierodas ANO ģenerālsekretārs
23.12.2019 pl. 18:34
Piektdien, 20. decembrī, Vatikānā pāvests Francisks pieņēma audiencē ANO ģenerālsekretāru Antoniju Gutērešu. Bijušais Portugāles premjerministrs vairāk nekā desmit gadus veica ANO Augstā komisāra bēgļu jautājumos pienākumus.

Audiences laikā Francisks un A. Gutērešs ierakstīja video vēstījumu. Tajā teikts, ka svarīgā tikšanās norisinās īsi pirms Kristus dzimšanas svētkiem, kad savas acis paceļam uz debesīm, lai uzticētu Dievam cilvēkus un dzīves situācijas. Šajā skatienā ieraugām, ka mēs visi esam viena Dieva bērni, mēs visi esam brāļi.

ANO ģenerālsekretārs un pāvests pateicās par sniegto ieguldījumu brālīgākas un taisnīgākas sabiedrības veidošanā. “Mēs labi zinām, ka paši ar saviem spēkiem nespējam paši sevi atpestī un pasargāt”, sacīja Francisks un Gutērešs. Viņi uzsvēra, ka neviens nevar palikt vienaldzīgs dažādu netaisnību, vardarbības, bada un nabadzības priekšā. Mēs nevaram mierīgi stāvēt malā, redzot, kā lēnām mirst mūsu brāļi, kuriem trūkst ūdens, pārtikas un minimālās veselības aprūpes.

“Mēs nevaram aizvērt acis pret savu vismazāko brāļu ļaunprātīgu izmantošanu. Mums visiem kopā ir jācīnās pret šo postu. Tāpat mēs nevaram aizvērt acis pret cilvēkiem, kuri kara, konfliktu, vardarbības, nabadzības un klimata pārmaiņu dēļ spiesti pamest savas valstis. Mēs nevaram palikt vienaldzīgi pret situācijām, kad tiek mīdīta cilvēka personas cieņa un pārkāptas viņa tiesības; kad tiek veikti uzbrukumi pret cilvēka dzīvību, apraudot to gan mātes klēpī, gan vecumā. Mēs nedrīkstam pagriezt muguru laikā, kad vairākās pasaules malās tiek vajāti dažādu reliģiju sekotāji. Naida, vardarbības, ekstrēmisma un akla fanātisma kurināšana reliģijas vārdā smagi apvaino Dievu un pazemo cilvēku.”

Vēstījumā pāvests Francisks un ANO ģenerālsekretārs pauda vienprātību attiecībā uz brunošanos aizliegšanu. Viņi ir pret kodolieroču ražošanu, pārdošanu un uzglabāšanu, uzskatot to par amorālu rīcību. Puses aicināja atmest vienaldzību pret pasaulē notiekošajiem kariem, īpaši aizmirstajiem konfliktiem. Šodien ir nepieciešams veicināt mieru, konstruktīvu dialogu un integrālas ekoloģijas attīstību.

Vaticannews.va
Foto: Vatican Media