Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pakistāna: aicinājums iestāties nolaupītās kristiešu pusaudzes labā
03.01.2020 pl. 18:26
Organizācija “Palīdzība Baznīcai, kas cieš” izgaismo pakistāniešu kristietes Humas Jounusas situāciju. 14 gadus vecā meitene no Karači pilsētas 10. oktobrī tika nolaupīta, izvarota, piespiesta konvertēties islāmā un kļūt par sievu savam varmākam Abdulam Džabaram.

Organizācija “Palīdzība Baznīcai, kas cieš” ir nosūtījusi vēstuli 11 ietekmīgām Itālijas sievietēm, aicinot viņas iestāties Humas Jounusas labā. “Kā rāda Asijas Bibi stāsts,” teikts vēstulē, “mediju atbalss un starptautiskais spiediens spēj izglābt cilvēku dzīvības.”

Pontifikālais fonds “Palīdzība Baznīcai, kas cieš” ir gatavs pilnībā uzņemties tiesas izdevumus un palīdzēt Humas vecākiem atgūt nolaupīto meitu. “Lai arī viņi zina nolaupītāja vārdu un uzvārdu, tie atduras pret “mūri”, gluži tāpāt kā gandrīz visas kristiešu un hinduistu ģimenes, kurām ir nolaupītas meitas un pakļautas tādai pašai ciešanu Kalvārijai, kā Huma,” lasām vēstulē.  Meitenes nolaupītājs Džabars gan viņas vecākiem, gan advokātam Tabassumam Jusafam vairākkārt ir draudējis, ka apsūdzēs tos zaimošanā, par ko Pakistānā draud ieslodzījums un pat nāvessods.

Ik gadus šai zemē tiek nolaupītas, izvarotas, konvertētas islāmā un piespiestas apprecēties vismaz tūkstotis kristiešu un hinduistu meitu, pārsvarā pusaudžu. Pakistānas juridiskā sistēma upurus neaizstāv nekādā veidā. “Atbalstīt Humu Jounusu, nozīmē radīt precedentu, kas ģimenēm ļautu panākt taisnību un atvest mājās savas meitas,” teikts organizācijas “Palīdzība Baznīcai, kas cieš” vēstulē. Humas Jounusas vecāki ir vērsušies pie valsts tiesiskajām iestādēm un decembra sākumā ar video starpniecību lūguši iestāties par meiteni arī pāvestam Franciskam.

Vaticannews.va