Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Latvijā
Pasaulē

Šogad pirmo reizi tiks svinēti Aglonas Dievmātes svētki

15. maijā pirmo reizi svinēsim Vissvētākās Jaunavas Marijas no Aglonas, Latvijas aizbildnes, svētkus, ziņo Rēzeknes-Aglonas diecēze, atsaucoties uz Vatikāna 2023. gada 11.jūlijā apstiprināto Latvijas liturģisko kalendāru. Šajā dienā pl. 12 norisināsies svētku Svētā Mise Aglonas bazilikā.

Četras kļūdas, no kurām jāizvairās, domājot par lūgšanu

Lūgšana Katoļu Baznīcā noteikti ir plaša tēma, taču tajā pašā laikā tai ir savas robežas. Ir pareizi un maldīgi veidi, kā domāt par lūgšanu. Lūk, dažas no kļūdām, kuras Baznīca īpaši piemin.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Latvijas konsekrēto piedāvājums Jubilejas gadam

Latvijas konsekrētie vēlas piedāvāt Latvijas draudzēm un kopienām tikšanās, kuru laikā būtu iespēja vairāk uzzināt par Jubilejas gadu un tam sagatavoties.

Pāvests ir iecēlis palīgbīskapu Grodņas diecēzei Baltkrievijā

Pāvests ir nominējis priesteri Uladzimiru Guļaju par Grodņas diecēzes palīgbīskapu Baltkrievijā. Līdz šim priesteris veica prāvesta pienākumus Lidas draudzē un bija Lidas reģiona pastorālais vikārs.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Kurzemē
Vatikānā

Īstenots projekts Rojas katoļu baznīcas labiekārtošanā

Biedrība “Talsu partnerība” 2022. gada aprīlī izsludināja atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas 10. kārtu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības (ELFLA) programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”.

Mērenība ir līdzsvara tikums

Turpinot katehēžu ciklu par tikumiem, 17. aprīļa vispārējās audiences laikā pāvests pievērsās ceturtajam kardinālajam tikumam – mērenībai. Viņš definēja šo tikumu kā “spēju valdīt pār sevi”, turklāt norādot, ka mērenības tikuma iemantošana neliedz baudīt šīs dzīves labumus. Publicējam Svētā tēva uzrunas pilno tekstu.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Iznācis "Nāc" aprīļa numurs

Tajā lasītāji, izdzīvojot Lieldienu laiku, var gremdēties sv. Jāņa Hrizostoma (Zeltamutes) pamācībā Lieldienās, kas ieved augšāmcelšanās noslēpuma dziļumos. Kā arī, gatavojoties Kunga debeskāpšanas svētkiem, var lasīt priestera Toma Priedoliņa rakstītās pārdomas.

Vatikānā notiek Kardinālu padomes tikšanās

15. aprīlī Vatikānā, piedaloties pāvestam Franciskam, sākās kārtējā Kardinālu padomes (C9) sanāksme. Padome palīdz Romas bīskapam vadīt universālo Baznīcu.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Jaunākais no citām sadaļām

"Iemāci mums lūgties" (Lk 11,1)

2025. gadā Baznīcā svinēsim Jubilejas gadu, kurš sāksies jau šī gada Ziemassvētku vigīlijā, 24. decembrī. Gatavojoties Jubilejas gadam, 2024. gadu pāvests Francisks ir izsludinājis par Lūgšanas gadu, kura laikā tiekam mudināti neatlaidīgi lūgt. Pāvests uzsver, ka pastāvīga lūgšana pārveido ne tikai cilvēku, bet arī apkārtējo sabiedrību pat tur, kur šķiet, ka ļaunums uzvar.
Evaņģelizācijas lietu dikastērijs ir izdevis brošūru ar dažām norādēm, kas palīdz un veicina lūgšanu. Šajā brošūrā ir vairākas ierosmes lūgšanai.

Lasīt tālāk

Urbi et Orbi: pāvests aicina uz mieru, izlīgumu un brālību

Kristus Augšāmcelšanās svētku svinības Vatikānā, 31. martā, iesākās ar pāvesta celebrēto Euharistiju Svētā Pētera laukumā, pēc kuras sekoja viņa uzruna un svētība “Urbi et Orbi” (Pilsētai un pasaulei). Kāpēc tik daudzi mirst? Kāpēc ir tik daudz postījumu? – viņš jautāja. Karš vienmēr ir sakāve! Neļausim kara vējiem vēl spēcīgāk pūst pāri Eiropai. Nepadosimies ieroču un bruņošanās loģikai – aicināja Svētais tēvs. Mieru nekad nevar panākt ar ieročiem, bet – izstiepjot rokas un atverot sirdis.

Lasīt tālāk

Viss piepildās Kristū un Lieldienu notikumā

Šajā rītā piedalāmies dievkalpojumā - Svētajā Misē, kura mums atgādina patiesību par Kristu augšāmcēlušos. Apustulis Pāvils rakstīja: “Ja Kristus nav augšāmcēlies, tad veltīga ir mūsu sludināšana un arī veltīga jūsu ticība.” (1 kor. 15. 14) Kā dzimst ticība, kā veidojas Lieldienu ticība, ticība Kristum, kurš ir augšāmcēlies?

Lasīt tālāk