Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

ASV prezidents pirmo reizi piedalīsies gājienā par dzīvību
24.01.2020 pl. 07:46
ASV prezidents Donalds Tramps piektdien klātienē uzrunās „Gājiens par dzīvību”( March for Life) dalībniekus, tādā veidā kļūstot par pirmo prezidentu šī pasākuma 47 gadu vēsturē, kurš to darīs, paziņoja gājiena organizatori.

“Tieksimies piektdien... Lielais pūlis!” trešdien esot sacījis prezidents retvītojot videoklipu no pagājušā gada gājiena, kas publicēts „Gājiens par dzīvību” vietnē.

Žanna Mančīni, „Gājiens par dzīvību” prezidente, paziņoja, ka Vašingtonas pasākuma rīkotājiem ir “liels pagodinājums” sveikt Trampu gājienā.

"Viņš būs pirmais prezidents vēsturē, kurš tajā piedalīsies, un mēs esam ļoti priecīgi, ka viņš personīgi varēs pieredzēt, cik aizrautīgi mūsu gājiena dalībnieki domā par dzīvības un nedzimušo aizsardzību," viņa sacīja.

Viņa arī uzslavēja Trampa un viņa administrācijas centienus palielināt nedzimušo tiesisko aizsardzību.

“Sākot no tiesnešiem, kas aizstāv dzīvības vērtību un federālo darbinieku iecelšanas, līdz nodokļu maksātāju finansējuma samazināšanas abortiem šeit un ārvalstīs, līdz aicinājumam izbeigt novēlotu abortu izdarīšanu, prezidents Tramps un viņa administrācija ir bijuši konsekventi dzīvības aizstāvji un viņu atbalsts „Gājiens par dzīvību” ir bijis nelokāms,” sacīja Mančīni. "Mēs esam pateicīgi par visiem šiem sasniegumiem dzīvības aizsardzības jomā un ceram nākotnē gūt vairāk šādu uzvaru."

Lai gan Tramps būs pirmais ASV prezidents, kurš personīgi uzrunās gājiena dalībniekus, prezidents Ronalds Reigans un prezidents Džordžs Bušs iepriekšējos gados ar telefona starpniecību arī ir nodevuši savus vēstījumus pret aborta gājiena dalībniekiem.

2018. gadā ASV spīkers Pols Raiens uzstājās ar runu gājienā par dzīvību, kamēr prezidents Tramps uzrunāja gājiena dalībniekus, izmantojot video tiešraidi no Baltā nama Rožu dārza.

Pagājušajā gadā Tramps arī uzrunāja gājiena dalībniekus ar iepriekš ierakstītu vēstījumu, ar kuru personīgi iepazīstināja viceprezidents Maiks Pens un otrā lēdija Kārena Pens.

“Kad mēs ieskatāmies jaundzimuša bērna acīs, mēs redzam cilvēka dvēseles skaistumu un Dieva radīšanas majestātiskumu, mēs zinām, ka katrai dzīvei ir jēga un katra dzīve ir aizsargāšanas vērta,” pagājušajā gadā sacīja prezidents. "Es vienmēr aizstāvēšu pirmās tiesības Neatkarības deklarācijā, tiesības uz dzīvību."

Iepriekšējos gados abortu pretinieku ikgadējais dzīvības gājiens ASV galvaspilsētas ielās spējis pulcināt ap 100 000 dalībnieku.

Catholicnewsagency.com
Foto:@March_for_Life