Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Izveidota priesterim moceklim Vladislavam Litauniekam (1909–1941) veltīta mājas lapa
29.01.2020 pl. 07:56
Pagājušais gads bija Latgales priestera mocekļa Vladislava Litaunieka 110. dzimšanas dienas atceres gads, kurā atsākās darbs pie viņa beatifikācijas procesa veicināšanas.

Līdz šim ir izdotas jau divas grāmatas, sagatavotas vairākas publikācijas, uzņemta dokumentālā filma (režisors J.Logins, “Mācītājs”, 2007.gads), izveidota ceļojoša izstāde par priesteri mocekli Vladislavu Litaunieku. Sacerēta himna viņa piemiņai. Lai vienuviet apkopotu jau paveikto, popularizētu un informētu ikvienu interesentu par priestera Litaunieka dzīvi, kalpošanu, mocekļa ceļu un nāvi, tika izveidota viņam veltīta mājas lapa www.oremus.lv.

Tajā atrodama daudzveidīga informācija par priesteri Vladislavu Litaunieku - novenna viņa godam, liecības par saņemto palīdzību caur viņa aizbildniecību, pieejama biogrāfija ar fotogrāfijām, kā arī aplūkojama interaktīva karte, kurā lūgšanu ugunskuru veidā atzīmētas tās Latvijas Romas katoļu draudzes, kurās jau notikušas vai notiks Svētās Mises nodomā par priestera mocekļa Vladislava Litaunieka beatifikācijas veicināšanu un visām tajā iesaistītajām personām.

Mājas lapa tiks tulkota vairākās svešvalodās, tādējādi ļaujot ar šī Latvijas priestera dzīves stāstu iepazīties arī citās zemēs. Aicinām iepazīties ar mājas lapā esošo informāciju, izvietot arī savā draudzē ceļojošo izstādi, aicināt savā draudzē uzstāties ar priekšlasījumu par pr. V.Litaunieku, lūgties par priestera V.Litaunieka beatifikācijas procesa uzsākšanu, kā arī informēt lapas administratorus par jebkuru aktivitāti saistībā ar priesteri V.Litaunieku, lai arī šo informāciju varētu ielikt mājas lapā un tādējādi padarīt pieejamu plašākam interesentu lokam.

Pateicamies ikvienam, kurš jau ir sniedzis garīgu, praktisku, finansiālu vai lūgšanu atbalstu pr. V. Litaunieka beatifikācijas procesa veicināšanai!

Par saņemtajām žēlastībām caur pr. Vladislava Litaunieka aizbildniecību lūgums ziņot pr. Mihailam Sivickim: 
Rīgas iela 39B-2, Daugavpils, LV-5401
Tālr./fakss: +371 65420583
Mob.tālr.: +371 29816406, 28677608
E-pasts: michaell@inbox.lv

Līga Irbe