Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Izdots dekrēts par Rīgas draudžu garīdznieku kalpošanu slimnīcās un pansionātos
19.02.2020 pl. 11:05
Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs ir izdevis dekrētu, kurā nosaka Rīgas dekanāta draudzes, kuras ir atbildīgas par garīgo pakalpojumu sniegšanu Rīgas slimnīcās un pansionātos.

Kā paskaidroja arhibīskaps, līdz šim kalpošana pansionātos un slimnīcās jau tika nodrošināta, bet tā bija saistīta ar konkrētiem priesteriem. Tas rada neskaidrību par turpmāko kalpošanu gadījumos, kad garīdznieki tiek pārcelti kalpošanā uz citu draudzi.

Saskaņā ar izdoto dekrētu konkrētas kalpošanas vietas būs saistītas ar draudzēm, tātad - priesteris, kurš apkalpo šo konkrēto draudzi, apkalpo arī attiecīgo slimnīcu un/vai pansionātu, sniedzot Grēksūdzes, Slimnieku sakramenta, Vissvētākā sakramenta iespēju, kā arī ik pa laikam piedāvājot Svēto Misi konkrētajā vietā. Dekrēts nekādā veidā neietekmē brīvprātīgo grupu (piemēram, Marijas leģiona, Kamila lūgšanu grupas u.c.) darbību.

Dekrētā noteikts, ka Rīgas Svētā Jēkaba draudzes garīdznieki apkalpo Latvijas Onkoloģijas centru un sociālās aprūpes centru „Gaiļezers“, Rīgas Kristus Karaļa draudzes garīdznieki – stacionāru „Gaiļezers“, bet Svētā Alberta draudzes priesteri dodas uz Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu, kā arī Rīgas 2. Slimnīcu un Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu.

Svētā Antona draudzes garīdzniekiem garīgie pakalpojumi jāsniedz sociālās aprūpes centrā „Ezerkrasti“, Svētā Franciska draudzes garīdzniekiem – Rīgas 1. Slimnīcā un sociālajā centrā „Jugla“, bet Svētās Marijas Magdalēnas draudzes garīdznieku pārziņā ir stacionāra „Biķernieki“ pacietnu garīgā aprūpe. Rīgas Vissvētās Trīsvienības draudzes garīdzniekiem jānodrošina garīgā aprūpe Latvijas Infektoloģijas centrā un sociālajā aprūpes centrā „Mežciems“.

LRKB IC
Ilustratīvs foto: Annie Spratt/Unsplash.com