Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kestutis Kevala – jaunais Kauņas arhibīskaps metropolīts
19.02.2020 pl. 14:11
Trešdien, 19. februārī, pāvests Francisks nominēja Telšu diecēzes bīskapu Kestuti Kevalu par Kauņas arhibīskapu metropolītu.

Kestutis Kevala ir dzimis 1972. gada 17. februārī Kauņā. Pēc vidusskolas absolvēšanas viņš uzsāka studijas Kauņas universitātes Inženierzinātņu fakultātē. 1993. gadā iestājās Kauņas Garīgajā seminārā. Savu garīgās formācijas ceļu turpināja Baltimorā, ASV. 2000. gada 29. jūnijā Kevala tika iesvētīts par priesteri. Viņš ir ieguvis teoloģijas doktora grādu Vitautas Lielā universitātē Kauņā. Veicis profesora un garīgā tēva pienākumus. 2010. gada 8. februārī Kevala iecelts par "Radio Marija Lietuva" direktoru. 2012. gada 27. septembrī nominēts par Kauņas arhidiecēzes palīgbīskapu un 2017. gada 20. aprīlī par Telšu diecēzes bīskapu, ziņo Vaticannews.va latviešu redakcija.

Portālam Bernardinai.lt bīskaps pastāstīja par savu reakciju, kad uzzināja, ka viņš dosies kalpot uz Kauņu:

"Ak, Kungs, ko Tu tagad esi izdomājis! Vājajam cilvēkam jāuzņemas tik smagi pienākumi... Viens cīnītājs to nespēj izturēt. Tāpēc šodien, brāļi, es gribu jums lūgt šo sadraudzības un komandas dāvanu - jo jūs saprotat, ka uzaicināšana vadīt arhidiecēzi ir pārāk liela vienam cilvēkam. Nepieciešami kopīgi spēki. Es lūdzu jūsu lūgšanas un drosmi runāt, dalīties un strādāt kopā - tā kā šī ir mūsu Baznīca, tas ir aicinājums veidot Kunga valstību."