Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aicina piedalīties Aglonas Dievmātes mozaīkas atklāšanā Nācaretē
21.02.2020 pl. 09:33
Šī gada 15. maijā Nācaretes Marijas Pasludināšanas bazilikā tiks svinīgi iesvētīta Aglonas Dievmātes mozaīka, kuru aizvadītā gada novembrī beidza veidot Jērikas mozaīku izgatavošanas darbnīcas meistari. Mozaīka papildinās bazilikas āra galeriju, kurā jau atrodas Dievmātes atainojumi no dažādām pasaules valstīm.

Par to, lai Nācaretē būtu Dievmāte no Latvijas, rūpējās Jeruzalemes Svētā Kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļa. Tās vadītājs Jānis Smelters norāda, ka jau ilgu laiku svētceļnieki no Latvijas ilgojās, lai piepildās viņu ilgas un Nācaretē būtu arī Dievmātes mozaīka no Latvijas. Pateicoties ziedotāju atbalstam šis sapnis nu ir piepildījies, un „plāksnīte pie mozaīkas vēstīs mūsu valsts nosaukumu – Latvija“. J. Smelters turpina: „Ir taču tik patīkami svešumā satikt kaut ko mīļu un pazīstamu. Tāpēc ikvienam mūsu tautietim, vai tas būs katolis vai luterānis, kristīts vai laicīgs cilvēks, būs priecīgāk, esot Nācaretē, ieraudzīt šeit zīmi no Latvijas. Mozaīka kļūs par pārstāvniecības zīmi starp daudzām valstīm, kļūs par mūsu valsts vizītkarti šajā svētvietā, kuru ik gadu apmeklē miljoniem svētceļnieku no visas pasaules.“

Mozaīkas iesvētes pasākumu organizē Jeruzalemes Svētā Kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļa un Latvijas Bīskapu konference, kas norāda, ka pasākumā piedalīsies gan Baznīcas Latvijas pārstāvji, gan arī Latvijas vētniecības Izraēlā pārstāvji. Uz svinīgo notikumu tiek aicināti Latvijas ticīgie, tāpēc laikā no 10. līdz 20. maijam no Latvijas tiks organizēti vairāki svētcēļojumi uz Svēto Zemi.

Ordeņa Latvijas nodaļa šai laikā piedāvās divus svētceļojumus. Dodoties ceļā no 10. līdz 20. maijam, svētceļniekiem būs iespēja apmeklēt Izraēlu un Jordāniju, bet no 12. līdz 20. maijam pabūt tikai Izraēlā. Papildu informācija par šiem svētceļojumiem, to izmaksām un programmu, kā arī pieteikšanās svētceļojumam mājaslapā www.svetcelojums.lv, vai arī saiznoties ar J. Smelteru (janis.smelters@apollo.lv; 29452989).

Savukārt no 11. līdz 18. maijam svētceļojumu organziē „GoDeeper Tours“. Arī šī svētceļojuma dalībnieki piedalīsies mozaīkas atklāšanas pasākumā. Tiks apskatītas Bētleme, Jērika, Ein Karem ciemats, Jeruzāleme, Nācarete un Galileja, būs iespēja peldēt Nāves jūrā un braukt ar kuģīti pa Galilejas ezeru, tiks apmeklēts arī 24/7 lūgšanu nams Jeruzālemē. Papildu informācija par šo svētceļojuma iespēju mājaslapā https://godeeper.tours/latviski, kā arī rakstot uz e-pastu: svetcuzizraelu@gmail.com vai darba dienās pēc pl. 17 zvanot uz tālruņa numuru 29966227.

Svētceļojumu uz Izraēlu no 11. līdz 18. maijam organizē arī Jelgavas katedrāle. Papildu informāciju par svētceļojumu un tā izmaksām var atrast mājaslapā www.shalomisrael.lv. 

Papildu informāciju par pasākumu, kā arī par projektu „Aglonas Dievmāte Nācaretē“ var atrast tāda paša nosaukuma Facebook kontā.

LRKB IC