Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Fatimā Jēzum un Marijai veltītas 24 valstis
27.03.2020 pl. 07:52
Divdesmit četras valstis trešdien, 25. martā, tika veltītas Jēzus Vissvētajai Sirdij un Marijas Bezvainīgajai Sirdij ceremonijā Fatimas Dievmātes svētnīcā Portugālē.

25. marta ceremonijā, kas ietvēra Rožukroņa lūgšanu un litāniju, lūdzot Jaunavu Mariju aizlūgt par tiem, kuri cieš, Fatimas bīskaps kardināls Antonio Marto atjaunoja Portugāles un Spānijas veltīšanu Jēzum un Marijai, un pievienoja divdesmit četru citu valstu vārdus.

Reaģējot uz globālo koronavīrusa pandēmiju, Portugāles bīskapu konference pagājušajā nedēļā paziņoja, ka 25. marta vakarā viņi atkārtoti veltīs Portugāli Kristum un Marijai. Neilgi pēc paziņojuma Spānijas bīskapu konference izteica lūgumu, lai arī viņu valsts tiktu veltīta tajā pašā liturģijā.

Pēc tam Portugāles bīskapi uzaicināja citu valstu bīskapu konferenču vadītājus iesniegt prasījumu, lai tiktu pievienotas arī viņu tautas.

Papildus Spānijai un Portugālei pārējās 22 valstis, kas veltītas pēc to attiecīgo bīskapu konferenču pieprasījuma, ir: Albānija, Bolīvija, Kolumbija, Kostarika, Kuba, Slovākija, Gvatemala, Ungārija, Indija, Meksika, Moldova, Nikaragva, Panama, Paragvaja, Peru, Polija, Kenija, Dominikānas Republika, Rumānija, Tanzānija, Austrumtimora un Zimbabve.

Kardināls lūdza arī, lai svētā Jaunava Marija “mierina ārstus, medmāsas, veselības aprūpes speciālistus un brīvprātīgos aprūpētājus. Lai stiprina ģimenes un nostiprina mūs pilsonībā un solidaritātē.”

Uzrunā kardināls atgādināja, ka svētie Francisks un Jacinta Marto, ganiņi, kuriem eņģelis un pēc tam 1916. un 1917. gadā parādījās Vissvētākā Jaunava Marija, abi nomira Spānijas gripas pandēmijas laikā.

Kardināls Marto lūdzās, lai svētie aizbildina par "tik daudziem slimiem cilvēkiem, kuri šajās dienās un dziļā veidā piedzīvo nošķirtības vientulību, kurai viņi ir pakļauti".

Paziņojumā Portugāles bīskapu konference atzīmēja, ka pirms 36 gadiem, 1984. gada 25. martā, pāvests svētais Jānis Pāvils II veltīja visu pasauli Marijas Bezvainīgajai Sirdij.

Catholicnewsagency.com