Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests pieprasa tūlītēju uguns pārtraukšanu visā pasaulē
30.03.2020 pl. 16:05
Mariānisko lūgšanu “Kunga eņģelis” pāvests arī šo svētdien vadīja no Apustuliskās pils bibliotēkas. Viņš lūdzās par mieru pasaulē un pieprasīja karos iesaistītajām pusēm pilnīgi pārtraukt bruņotos konfliktus, atvērt diplomātiskos kanālus un humanitāros koridorus.

Uzrunā pēc lūgšanas “Kunga eņģelis” Francisks pievienojās jau 23. martā ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutēreša izteiktajai prasībai apturēt visus bruņotos konfliktus, lai stātos pretī Covid-19 pandēmijas krīzei. Svētais tēvs arī vēlēja, lai šī krīze stiprina starp cilvēkiem brālības saites.

“Dārgie brāļi un māsas,” sacīja pāvests, “iepriekšējās dienās Apvienoto Nāciju ģenerālsekretārs izplatīja aicinājumu par “globālu un tūlītēju uguns pārtraukšanu visos pasaules nostūros (…). Es pievienojos visiem, kuri atbildēja šim aicinājumam, un mudinu visus turpināt pārtraukt jebkādas karadarbības formas.”

Francisks mudināja nāciju vadītājus un konfliktos iesaistītās puses ar jaunu apņemšanos censties pārvarēt visas nesaskaņas. “Konfliktus nevar atrisināt, karojot!” viņš uzsvēra. “Antagonismus un konfliktus jāpārvar ar dialogu un konstruktīvu tiekšanos pēc miera.”

Vaticannews.va