Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Koronavīrusa laikā vācu kardināls atver semināru bezpajumtniekiem
01.04.2020 pl. 20:18
Kardināls Rainers Marija Vēlki (Rainer Maria Woelki) no Ķelnes ir atvēris arhibīskapijas Garīgo semināru, lai paēdinātu un izmitinātu bezpajumtniekus koronavīrusa pandēmijas laikā.

Seminārs daļēji bija atbrīvots renovācijas darbu dēļ, un studenti tika nosūtīti uz mājām un lekcijas tika apturētas, reaģējot uz Covid-19 uzliesmojumu.

Kardināls pirmo reizi par projektu paziņoja svētdien, 29. martā. “Es esmu nolēmis atvērt mūsu semināru bezpajumtniekiem, kamēr mūsu semināristi ir prom sakarā ar koronavīrusa ierobežojumiem,” svētdien sacīja Vēlki. "Mēs vēlamies piedāvāt siltas maltītes un piekļuvi tualetei un dušām tiem, kuriem šajās dienās Ķelnē nav neviena, pie kā vērsties."

Semināra telpas pirmdien tika atvērtas, lai uzsāktos kalpošana bezpajumtniekiem, piedāvājot maltītes ēdamzālē ar 20 atsevišķiem galdiem, lai ienākošos varētu apkalpot, vienlaikus ievērojot sociālās distancēšanās vadlīnijas.

“CNA Deutsch” 30. martā ziņoja, ka ēdināšanu nodrošina arhidiecēzes ģenerālvikariāts un ka higiēnas un drošības standartus pārrauga Maltesere, Maltas Neatkarīgā ordeņa humānās palīdzības organizācija.

Lai arī bezpajumtnieku patversmes pilsētā joprojām ir atvērtas, sociālā distancēšanās un citi pasākumi, kas veikti koronavīrusa izplatības apturēšanai, ir papildinājuši jau esošās grūtības, ar kurām saskaras bezpajumtnieki. Ķelnē „Caritas” pārstāvji ir uzsvēruši, ka tiem, kuri paļaujas uz ubagošanu ielās, tagad ir daudz mazāk cilvēku, kuriem viņi var lūgt palīdzību.

"Daudzi cilvēki uz ielas ir vienkārši izsalkuši un nav varējuši mazgāties dienām ilgi," pirmdien sacīja Vēlki.

Seminārā daļēji strādā brīvprātīgie no arhidiecēzes jauniešu centra, kā arī teoloģijas studenti no Ķelnes, Bonnas un Sankt Augustin skolām.

"Šodien man bija iespēja uzņemt pirmos 60 viesus mūsu (īslaicīgi) pārveidotajā seminārā," pirmdien ar Twitter starpniecību sacīja Vēlki. “Daudziem tas ir ļoti vajadzīgs. Bet cik iedvesmojoši bija redzēt jaunos brīvprātīgos un kopības sajūtu. ”

“Mūsu draudzes ir ne tikai dievkalpojumu draudzes, bet arī vienmēr Caritas draudzes, un ikviens kristietis tiek aicināts ne tikai pielūgt un praktizēt ticību, bet arī labdarību,” sacīja kardināls, piebilstot, ka Baznīcas aicinājumu uz kalpošanu nekad nevar apturēt.

Catholicherald.co.uk