Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Lielās piektdienas Ekumeniskais Krusta ceļš notiks neklātienē, ar mediju starpniecību
07.04.2020 pl. 12:51
Arī šī gada Lielajā piektdienā, 10. aprīlī, notiks par tradīciju kļuvušais Ekumeniskais Krusta ceļš, bet šoreiz nedaudz netradicionālā izpildījumā. Krusta ceļā ikviens interesents varēs piedalīties nevis klātienē, bet gan neklātienē, izmantojot mediju piedāvātās iespējas.

Kā informēja Ekumeniskā Krusta ceļa rīkotāja Gunta Ziemele, lūgšanas tēma šogad ir attiecības, pievēršoties dažāda veida attiecībām, ko cilvēki veido savas dzīves laikā. Tās ir attiecības ar sevi, tostarp pieņemot savu dzimumu, vecākiem, starp vīrieti un sievieti, ar Dievu. Krusta ceļa katrā stacijā būs fragments no Svētajiem Rakstiem, ko lasīs aktrise Rēzija Kalniņa. Lasījumus papildinās personiskās liecības. Tās sniegs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, luterāņu mācītāji Krists Kalniņš un Ivars Jēkabsons, baptistu mācītājs Edgars Mažis, jezuītu tēvs Jānis Meļņikovs un vokālā pedagoģe Ilona Maļecka.

Krusta ceļam tiešraidē Lielajā piektdienā pl. 11.30 varēs sekot tiešraidē TV24, bet ierakstā pl. 13.05 Radio Marija Latvija un Latvijas Radio 1.

LRKB IC