Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Austrālijas Augstākā tiesa attaisnojusi kardinālu Džordžu Pellu
07.04.2020 pl. 21:18
Otrdienas rītā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu ir attaisnots Romas Katoļu Baznīcas kardināls Džordžs Pells, kurš tika vainots seksuālajos noziegumos pret mazgadīgajiem.

78 gadus vecais kardināls, kurš vienmēr uzsvēra, ka ir nevainīgs, nu ir brīvībā. Viņš pameta Barwan cietumu un šobrīd atrodas vienā no Melburnas reliģiskajām kopienām.

Džordžs Pells ir piedevis bijušajam Melburnas katedrāles ministrantam, kurš viņu tika apsūdzējis. Kā atzīmē Austrālijas Bīskapu konferences prezidents, arhibīskaps Marks Koulridžs, par Augstākās tiesas lēmumu būs gandarīti tie, kas ticēja, ka kardināls nav vainīgs, savukārt, šis lēmums rūgti liks vilties pārējiem. Tai pašā laikā arhibīskaps Koulridžs uzsvēra, ka Baznīcai ir pienākums aizsargāt bērnus un efektīvā veidā atbildēt tiem, kuri tos izmanto.  

Arī Svētais Krēsls, kurš visu šo laiku sekoja līdzi kardināla Pella tiesas procesa gaitai, pauž savu nemainīgo nostāju pret pārkāpējiem un pienākumu tiesāt tos saskaņā ar likumu, kā arī uzņemas rūpes par viņu upuriem.

Vaticannews.va