Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Spānijas mēri pateicas Baznīcai par kalpošanu koronavīrusa pandēmijas laikā
18.04.2020 pl. 12:40
Madrides un tuvējo Spānijas pilsētu mēri ir izteikuši pateicību Baznīcai par darbu laikā, kad Spānija cīnās ar koronavīrusa Covid-19 pandēmiju.

Madrides mērs Hosē Luiss Martinezs-Almeida 12. aprīlī nosūtīja ziņu katram Madrides arhibīskapijas priesterim, kurā pateicās par "kluso un varonīgo darbu" un "par jūsu atbalstu visneaizsargātākajiem, jūsu veltīšanos slimniekiem, par kuriem jūs katru dienu lūdzaties un kuriem jūs nesat sakramentus, nodrošinot viņu un viņu ģimenes locekļu garīgo mierinājumu".

Maria Hosē Martinezs de la Fuente Aranhuezas (Aranjuez) pilsētas, kas atrodas uz dienvidiem no Madrides, mērs 14. aprīļa vēstulē pauda līdzīgu viedokli, ziņoja Getafe diecēze.

"Es gribu izteikt atzinību un pateicību par jūsu ikdienas darbu, atbalstot nelabvēlīgos apstākļos esošos cilvēkus" un "par jūsu nenogurstošajiem centieniem būt tur, lai pēdējo reizi atvadītos no mūsu pilsoņiem, kuri mirst šīs koronavīrusa pandēmijas dēļ", raksta mērs.

„Šis laiks paliks iegravēts mūsu atmiņā, bet, paldies Dievam, tas paies, un mums būs jauns laiks, lai atgūtos un atkal varētu būt kopā. Nākamgad mēs piedzīvosim Lieldienas, mēs pieredzēsim Aranhuezu,” savu vēstuli noslēdza Martinezs.

Sjemposuelosas (Ciempozuelos) pilsētas, kas atrodas uz dienvidiem no Madrides, mērs Rakela Himeno sociālajos medijos pauda atzinību par Baznīcas darbu.

“Baznīca cīnās frontes pirmajās rindās kopā ar saviem strādniekiem, lai aizsargātu mūsu neaizsargātākos līdzcilvēkus Covid-19 krīzes laikā; viņi tagad palielina savu palīdzību ar pārtiku, apģērbu un ūdeni daudzām pilsētas ģimenēm,” viņa rakstīja.

“Baznīca turpina darbu, lai glābtu dzīvības Sjemposuelosā un tāpēc PALDIES. Jo mēs to novērtējam, un es esmu pārliecināta, ka to dara arī Sjemposuelosas pilsētas lielākā daļa. Tas, ko viņi dara, ir nenovērtējami. Baznīcai mūsu pilsētā šajā cīņā ir liela nozīme, un par to nepieciešams viņiem pateikties ar lielajiem burtiem," rakstīja Himeno.

Leganesas (Leganés) pilsētas padome, kas atrodas uz dienvidiem no Madrides un ko vada Spānijas Sociālistiskās strādnieku partijas mērs Santjago Liorente, 9. aprīlī sociālajā tīklā Twitter ierakstīja atzinību par “darbu, ko mūsu Leganesas pilsētas draudzes priesteri veic, rūpējoties par veciem cilvēkiem, aprūpes namu iemītniekiem un pacientiem Severo Ochoa slimnīcā. Paldies, ka palīdziet līdzcilvēkiem, kuriem tas šajās dienās ir nepieciešams”.

Līdz šim Spānijā ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 190 000 un miruši vairāk nekā 20 000 cilvēki. Vairāk nekā 17 tūkstoši ir izveseļojušies.

Catholicnewsagency.com
Foto: Almudena, Madrid katedrāle. Alvesgaspar/wikimedia. CC BY SA 3.0