Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Īru priesteris trīsarpus dienās svētījis 1000 draudzes locekļu mājas
29.04.2020 pl. 13:21
Kāds draudzes priesteris Īrijā ir veltījis laiku, lai sniegtu simbolisku cerības vēsti tūkstošiem draudzes locekļu, kuri atrodas izolācijā vai palikuši vieni Covid-19 pandēmijas laikā.

Trīsarpus dienas pr. Ričards Gibonss (Richard Gibbons), Īrijas nacionālās Mariāniskās svētnīcas Knock Shrine rektors, braukāja apkārt pa vietējo reģionu, svētījot vietējo iedzīvotāju mājas.

Nodrošinājies ar lielu daudzumu svētītā ūdens, Bībeli un savu balto albu, pr. Gibonss laikā no pagājušās nedēļas otrdienas līdz piektdienai apmeklēja apmēram 58 apkārtnes saimniecības.

Vēlēdamies sniegt zināmu atbalstu un mierinājumu tiem daudzajiem ticīgajiem, kuri nav spējīgi apmeklēt baznīcu saskaņā ar pašreizējiem ierobežojumiem, pr. Gibonss sākotnēji bija iecerējis pasvētīt draudzē esošo ūdeni traukos. Tomēr viņš sāka ievērot, ka, lai kur viņš dotos, vietējie ļaudis nāca pie savu māju logiem un durvīm cerībā uz ko vairāk.

Pēc dažu māju svētīšanas, kas atradās viņa ceļā, sāka izplatīties ziņas par to, tādā veidā pamudinot tēvu Gibonsu sākt sistemātisku visa reģiona svētīšanu.

“Tas prasīja trīsarpus dienas, bet laika apstākļi bija fantastiski, un arī man bija laiks to darīt,” viņš pastāstīja Irish Mirror. Tēvs Gibonss uzskata, ka ir svētījis 1000 māju vietējā apkārtnē.

“Galvenā doma bija palīdzēt cilvēkiem saprast, ka mēs viņus neesam aizmirsuši, un [mēs zinājām], ka viņi labprāt redzētu mani arī personiski,” viņš teica.

Viņš piebilda: “Es svētīju katru māju, bet, ja redzētu kādu ārpus mājas vai netālu no tās, vai zemniekus viņu zemē, es sasveicinātos ar viņiem un pajautātu, kā viņiem klājas, un tamlīdzīgi.”

„Pat sociālās distancēšanās laikā nav nekas, kas varētu pārspēt tikšanos aci pret aci vai personai ar personu, un viņi patiešām to novērtē.”

Pr. Gibonss savulaik teica The Journal: "Prieks, kas nāk no patiesi kristīgas dzīves, atdzīvojas katru dienu, kad mēs piedāvājam cilvēkiem mūsu cerību, mūsu klātbūtni, mūsu lūgšanas un pat smieklus."

Irishpost.com
Foto: Radio Maria Ireland