Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Bīskaps izsaka sarūgtinājumu par "grēcīgo" medicīnisko abortu veicināšanu mājās pandēmijas laikā
27.05.2020 pl. 08:03
Angļu bīskaps ir kritizējis valdību par to, ka tā ir veicinājusi medicīniskos abortus mājās koronavīrusa pandēmijas blokādes laikā.

21. maijā bīskaps Marks Deiviss (Mark Davies) Svētajā Misē, uzrunājot tos, kuri strādā pandēmijas "pirmajās frontes līnijās", sacīja, ka pēc krīzes valstij būs jāsaskaras ar “jautājumu meklēšanu”.

Viņš sacīja: “Nākamajās dienās mums ir meklējami jautājumi, kas jāuzdod par to, kā mēs vērtējam visneaizsargātākos sabiedrības locekļus, vai tie ir vecāka gadagājuma cilvēki, kas ir atkarīgi no mūsu aprūpes, vai arī vēl nedzimušie, kuru dzīvībām un kuru māšu labklājībai kopīgi uzbruka grēcīgs Veselības departamenta pasākums, lai pirmajās krīzes dienās veicinātu abortu pēc principa "dari pats".

Martā Lielbritānijas Veselības un sociālās aprūpes departaments paziņoja, ka mainās valsts abortu likumi, kas ļautu sievietēm līdz 10. grūtniecības nedēļai veikt medicīnisko abortu mājās pēc telefoniskas vai tiešsaistes konsultācijas ar ārstu.

Šīs izmaiņas tika piemērotas visā valstī, taču tām bija praktiska ietekme tikai Anglijā, jo medicīnisko abortu administrēšana mājās jau ir atļauta saskaņā ar Skotijas un Velsas likumiem.

Bīskaps Deiviss savā homīlijā Šrusberijas katedrālē sacīja: “Mūsu tautas redzējums par veselības aprūpi nesākās ar valsts iniciatīvu, bet drīzāk ar šo prasību mīlēt un kalpot tiem, kuriem tas visvairāk nepieciešams. Mūsdienu formās mūsu mediķu un medmāsu profesijas būtu iedvesmotas no šādas labdarības bez robežām.”

“Šodien mēs, iespējams, skaidrāk nekā jebkad redzam, kā mūsu ārsti, medmāsas un aprūpes darbinieki un tik daudzi galvenie darbinieki - neatliekamās palīdzības dienests un bieži neredzamie apkopēji, veikalu un transporta darbinieki un neskaitāmie brīvprātīgie - ir parādījuši šo pašu vēlmi kalpot.”

Viņš mudināja katoļus lūgt Dievu par līderiem, kuri pandēmijas laikā saskārušies ar “nepieredzētu izvēli”, sakot, ka tikai zinātne vien “nekad nevar kalpot par pietiekamu ceļvedi cilvēku sabiedrības dzīvei un izvēlei”.

"Mums ir vajadzīgs kaut kas lielāks, šis morālais redzējums par cilvēka vērtību un cieņu, kas palīdzēja veidot šo nāciju no tās pirmsākumiem. Ja mēs kādreiz aizmirsīsim šo vīziju, tas būs uz mūsu atbildības," viņš teica.

Bīskapi visu jūniju un jūliju turpinās svinēt ceturtdienas vakara Sv. Mises par pandēmijas "pirmās frontes līnijas" darbiniekiem.

Apvienotajā Karalistē, kurā dzīvo gandrīz 67 miljoni cilvēku, pēc 22. maija Džona Hopkinsa Koronavīrusa resursu centra datiem no COVID-19 Apvienotajā Karalistē ir miruši vairāk nekā 36 000 cilvēku.

Catholicnewsagency.com
Foto: Unsplash.com/Maria Oswalt