Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Ticīgie visā pasaulē vienosies ar pāvestu Rožukroņa lūgšanā
29.05.2020 pl. 09:23
Sestdien, 30. maijā pulksten 17:30 (pēc Romas laika) pāvests pie Lurdas Dievmātes grotas, Vatikāna dārzos, lūgsies Rožukroni. Lūgšana notiks vienlaikus daudzos citos mariāniskajos sanktuārijos pasaulē un tiks translēta tiešraidē.

Minētajā laikā ticīgie visā pasaulē vienosies ar pāvestu, lūdzot Dievmātes aizbildniecību un palīdzību, lai pēc iespējas ātrāk tiktu izskausta koronavīrusa pandēmija. “Tie visi vienprātīgi palika kopā lūgšanās ar Mariju” (sal. Apd 1, 14) – ir Pontifikālās Jaunās evaņģelizācijas veicināšanas padomes iniciatīvas temats. Tajā iesaistījušās ģimenes un atsevišķi cilvēki, kas pārstāvēs pandēmijas visvairāk skartos sektorus. Rožukroni skaitīs ārsti un medmāsas, izārstējušies slimnieki un pacienti, kuri bija spiesti cīnīties par savu dzīvību, kāds slimnīcas kapelāns un kāda klostermāsa-medmāsa, farmaceite un žurnāliste, kā arī viens civilās aizsardzības brīvprātīgais ar saviem ģimenes locekļiem un kāda ģimene, kurā pašā smagākajā brīdī piedzima bērniņš, lai tādā veidā apliecinātu, ka nekad nedrīkstam zaudēt cerību. Mēs visi varēsim piedalīties šajā lūgšanā interneta lapā www.vaticannews.va un Vatican News Facebook lapā.

Noslēdzoties Marijai veltītajam mēnesim, Francisks mūsu Debesu Mātes pakājē saliks visas cilvēces ciešanas un grūtības. Viņš ir pārliecināts, ka Dievmāte nekad neliegs mums savu palīdzību un aizsardzību – lasām minētās padomes izdotajā paziņojumā.

Iniciatīvai pievienosies lielākās svētnīcas visos kontinentos – Lurda, Francijā, Fatima, Portugālē, Luhana, Argentīnā, Gvadalupe, Meksikā, San Džovanni Rotondo un Pompejas, Itālijā.

Jāpiebilst, ka svētdien, Vasarsvētkos, pāvests Svētā Pētera bazilikā celebrēs Euharistiju. Dievkalpojums sāksies pulksten 10:00 pēc Romas laika. Tauta tajā nepiedalīsies, bet varēs sekot līdzi tiešsaistē.

Savukārt lūgšanu “Debesu Karaliene” Svētais tēvs skaitīs jau apustuliskās pils logā un tai varēs pievienoties Svētā Pētera laukumā sapulcējušies ticīgie – protams, joprojām ievērojot savstarpēju distanci.

Vaticannews.va
Foto: Vatican Media