Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Priesteris sacer dziesmu, lai dotu pasaulei cerību grūtajā laikā
10.06.2020 pl. 16:28
Priesteris, kurš sarakstīja dziesmu "On Eagle’s Wings"(1976), vienu no populārākajām kristiešu dziesmām himnu žanrā, ir sakomponējis jaunu melodiju, kuru iedvesmoja notiekošais pasaulē sakarā ar koronavīrusa pandēmiju.

Jaunā lūgšana-dziesma ar nosaukumu "Shelter Me" (Pasargā mani), kas tapusi pamatojoties uz 23. Psalma tekstu, skar sociālās nošķirtības un nenoteiktības tēmas.

Priesteris Maikls Džonkas (Michael Joncas) no Mineapolisas (ASV) kādā intervijā skaidroja, ka nakts vidū viņš pamodies ar iedvesmu par “Shelter Me”, jauno himnu, kas kļūst jau ļoti populāra kristīgajā pasaulē. Nākamās septiņas stundas priesteris pavadīja, strādājot ar dziesmu, līdz parādījās vajadzīgais skanējums.

Pr. Džonkas arī atklāja, ka domas par tiem, kuri cieš no COVID-19, īpaši aizkustina viņu, jo viņš pats cīnās ar Gijēna-Barē sindromu - retu slimību, kurā organisma imūnsistēma uzbrūk nerviem. Pēc tam, kad 2000. gadā viņam dēļ slimības bija veikta intubācija, viņš īpaši apzinās, kam iet cauri pacienti, kuriem jāvalkā respiratori.

Tika ziņots, ka dziesma uzrakstīta tikai septiņu stundu laikā no plkst. 3 līdz 10 rītā, un tad viņš sazinājās ar savu mūzikas izdevēju "GIA Publications", kurš nekavējoties sāka izplatīt dziesmu. Cerībā, ka “Shelter Me” palīdzēs cilvēkiem šajos grūtajos laikos, viņi ir padarījuši to pieejamu, lai visu gadu varētu izmantot bez autoratlīdzības.

Kristīgie mūziķi visā pasaulē jau izmanto šo labvēlības periodu, ierakstot savas “Shelter Me” versijas un ievietojot tās YouTube vietnē. Jau tagad ir vairāk nekā 50 “Shelter Me” versijas ar dažiem patiešām iespaidīgiem aranžējumiem.

Viena no "Shelter Me" versijām: https://www.youtube.com/watch?v=F3KifN7Jfpc

Aleteia.org