Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks piezvana virtuālā Loreto svētceļojuma dalībniekiem
17.06.2020 pl. 10:03
Pāvests arī šogad piezvanīja ikgadējā Mačeratas-Loreto svētcoļuma dalībniekiem. Tiesa, koronavīrusa pandēmijas dēļ šoreiz svētceļojums tika aizstāts ar lūgšanu brīdi Loreto sanktuārijā, ko pārraidīja TV2000.

Šim vajadzēja būt jau 42. svētceļojumam. Pāvests tā dalībniekiem zvanīja 8. gadu pēc kārtas. “Šī ir pirmā reize, kad es piedalos virtuālā svētceļojumā,” viņš sacīja, vēršoties pie bīskapa un visiem virtuālajiem svētceļniekiem. Svētais tēvs atgādināja, ka Marija ir cerības Māte, kas palīdz mums raudzīties pāri visām grūtībām aizvien tālāk uz priekšu. “Šajos tik ļoti smagajos laikos mums ir jāraugās pāri ar cerību,” viņš teica, apliecinot, ka lūdzas ar viņiem [svētceļniekiem] un par viņiem. “Esiet drosmīgi! Laiki, kas tuvojas pēc šīs pandēmijas, nebūs viegli, bet ar drosmi, ticīgo, cerību mēs spēsim iet uz priekšu. Drosmi! Šodien lūdziet Dievmātei šo drosmi. Es esmu vienots ar jums lūgšanā”.

Loreto svētnīcā fiziski klātesoši bija apmēram 20 jaunieši, kuri pārstāvēja pa visu pasauli izkaisītos svētceļniekus. Pāvests viņus svētīja un novēlēja Dievmātes aizbildniecībai. “Esiet Dievmātes svētceļnieki!” viņš mudināja.

Vaticannews.va