Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Benedikts XVI ierodas Vācijā pie sava slimā brāļa
19.06.2020 pl. 13:12
Emeritētais pāvests Benedikts XVI 18. jūnijā aizlidoja uz Rēgensburgu, lai būtu līdzās savam brālim Georgam Ratcingeram. Vācijas Bīskapu konferences priekšsēdētājs Georgs Betcings ceturtdien paziņoja, ka ir pasliktinājies 96 gadus vecā priestera Ratcingera veselības stāvoklis.

Kopā ar Benediktu XVI uz Vāciju devās arhibīskaps Gensvains, Vatikāna Žandarmērijas korpusa komandiera vietnieks, viens ārsts, medbrālis un viena no četrām asociācijas “Memores Domini” konsekrētajām lajēm, kas apkalpo Benediktu XVI viņa dzīvesvietā, “Mater Ecclesiae” klosterī, Vatikāna dārzos.

“Ar lielu prieku un cieņu es sagaidu emeritēto pāvestu Benediktu XVI Vācijā,” sacīja vācu episkopāta priekšsēdētājs. “Pat ja šis ir skumjš gadījums, mēs tomēr priecājamies, ka viņš, kurš vairākus gadus piederēja mūsu Bīskapu konferencei, ir ieradies Dzimtenē.” Bīskaps Betcings novēlēja emeritētajam pāvestam jauku uzturēšanos Vācijā un sava brāļa privātai aprūpei vajadzīgo mieru. Viņš arī apliecināja, ka lūdzas par Benediktu XVI un viņa brāli Georgu.

Emeritētā pāvesta brālis Georgs Ratcingers ir priesteris un mūziķis. Viņus abus vieno ciešas saites. Abi vienā datumā – 1951. gada 29. jūnijā Freizingas katedrālē tika ordinēti par priesteriem. Georgs kamēr varēja daudzreiz apmeklēja Vatikānā savu brāli Jozefu.

Benedikts XVI ielidoja Minhenē 18. jūnijā pulksten 11.45. Tur viņu sirsnīgi sagaidīja bīskaps Rūdolfs Foderholcers un pavadīja ceļā uz Rēgensburgu. Viņa atgriešanās Romā datums vēl nav zināms. Vatikāna preses biroja vadītājs Mateo Bruni norādīja, ka emeritētais pāvests “paliks Vācijā tik ilgi, cik tas būs nepieciešams”.

Vaticannews.va