Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests tiekas ar bērnu vasaras nometnes dalībniekiem
21.07.2020 pl. 15:06
Pirmdienas rītā Pāvila VI zāles pagalmā Svētais tēvs tikās ar Vatikānā organizētās bērnu vasaras nometnes dalībniekiem, - informē Vatikāna preses biroja vadītājs Mateo Bruni.

Sasveicinājies ar bērniem, kuri tobrīd sēdēja pie brokastu galda, pāvests apskatīja darbnīcu un rotaļu laukumu. Nedaudz vēlāk, sēdēdams kopā ar nometnes dalībniekiem, Francisks uzsāka sarunu, aicinot veidot labas attiecības un iegūt jaunus draugus. "Cilvēki, kuri izklaidējas tikai vienatnē, ir egoisti. Lai varētu labi pavadīt laiku ir jābūt kopā ar saviem draugiem!" – teica Francisks. Pirms atgriešanās Svētās Martas viesu namā, pāvests aprunājās arī ar saleziāņiem, kuri uzņēmušies audzinātāju un bērnu nometnes vadītāju pienākumus. Svētais tēvs pateicās viņiem par ieguldīto darbu.

Pirmo reizi Vatikānā no 6. līdz 31. jūlijam norisinās vasaras nometne Svētā Krēsla un Vatikāna valsts pārvaldes iestāžu darbinieku bērniem. Aktivitātes bērniem notiek no pirmdienas līdz sestdienai. Tās ilgst no plkst. 7.30 līdz plkst. 18.00. Nometni vada saleziāņi un asociācijas, kas nodarbojas ar vasaras atpūtas pasākumu organizēšanu, pārstāvji. Dažādas aktivitātes un izklaides notiek visā Vatikāna valsts teritorijā. Vatikāna dārzos ir ierīkoti rotaļu laukumi, tenisa korts, futbola laukums un baseins. Bērni darbojas arī Pāvila VI zālē, kur notiek pāvesta vadītās vispārējās audiences. Viņi dodās ekskursijās pa Vatikānu un ārpus tā robežām. Ir paredzēti arī lūgšanu brīži. Nometnes organizatori īpaši rūpējas par to, lai tiktu stingri ievēroti visi drošības noteikumi, kas saistīti ar aizsardzību pret koronavīrusa izplatību.

«Laime un svētlaimības baušļi» - tāda ir bērnu vasaras nometnes Vatikānā tēma. Pasākuma organizatori ir izstrādājuši īpašu tematisko maršrutu, kura pamatā ir aizraujošs stāsts no sporta pasaules, lai bērniem izskaidrotu, kā evaņģēliskā svētlaime var kļūt par mērķi un dzīves veidu jebkurā vecumā.

Vaticannews.va
Foto: Vatican Media