Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Britu bīskapi aicina ievērot ētikas principus, izstrādājot Covid-19 vakcīnu
29.09.2020 pl. 14:48
Anglijas un Velsas bīskapi aicina visus, kas iesaistīti Covid-19 vakcīnas izstrādāšanā, lai tā norisinātos ētiski korektā veidā. Bīskapu konferences Sociālā taisnīguma komiteja ir izdevusi notu, kurā īpaši kavējas pie jautājumiem, kas attiecas uz vakcīnas attīstīšanu, izmantojot šūnas, kas ņemtas no cilvēka embrija.

Bīskapi atzīmē, ka viņi jūt atbildību izteikt raizes par vakcīnu izcelsmi un apgalvo, ka “pētījumiem un finansējumam ir jābūt virzītiem uz to, lai vakcīna tiktu izstrādāta ētiski korektā veidā”. Ja tas nav iespējams, tad, kā atzīmē britu bīskapi, “daudzi katoļi nonāk morālu grūtību priekšā, kas liek atteikties no vakcīnas sev un saviem bērniem, lai nekļūtu par aborta līdzdalībniekiem. “Mēs novēlam,” teikts notā, “lai valdība parūpējas par to, lai būtu pieejamas ētiski attaisnojamas vakcīnas”.

Anglijas un Velsas Bīskapu konferences locekļi pasvītro arī, ka vakcīna būtu jāpieņem “apsverot ne tikai individuālu, bet arī visas sabiedrības, jo īpaši vājāko tās locekļu labumu”. Bīskapi atgādina, ka katoliskā mācība rūpējas par katras dzīvības labumu un norāda, ka nedrīkst darīt pāri tuvākajam. Koronavīrusa apstākļos ticīgie tiek aicināti lūgties par pandēmijas beigām, par ciešanu atvieglojumu, par mirušajiem, par visiem sanitārajiem darbiniekiem, kā arī par to, lai tiktu atklāta efektīva, ētiskas izcelsmes vakcīna.

Vaticannews.va
Ilustratīvs foto: Pixabay.com/Katja Fuhlert