Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijas Bīskapu konference aicina ievērot sekojošu piesardzību dievkalpojumos
16.10.2020 pl. 16:04

Otrdien, 13. oktobrī, notika Krīzes vadības padomes sēde, pēc kuras Ministru kabinets pieņēma virkni jaunu ierobežojumu. Saistībā ar jauno situāciju katoļu bīskapi informē priesterus un ticīgos, kā rīkoties, piedaloties dievkalpojumos.

Baznīcas telpā:

- piedaloties kārtējā dievkalpojumā, jāievēro 2 m distance, jādezinficē rokas un jālieto mutes un deguna aizsegs.

- Svētās Mises laikā miera sveicienu sniegt nevis sarokojoties, bet viegli paklanoties.

- Svētās Mises laikā, ejot pie dievgalda (sv. Komūnijas), arī jāievēro 2 m distance.

- bēru, kristību un laulību pasākumā nedrīkst piedalīties vairāk par 30 cilvēkiem. Ja pasākumā (piem., bērēs) piedalās vairāk nekā 30 cilvēki, tad pasākumam jānotiek ārtelpās.

Draudzes pasākumos un svētdienas skolas nodarbībās iespēju robežās jāievēro 2 m distance un jāveic roku dezinfekcija. Svētdienas skolas nodarbības jāorganizē individuāli.

Mutes un deguna aizsegu var nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam. Tāpat to var nevalkāt medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja personai kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai personai ir psihiskās veselības traucējumi jeb arī tā slimo ar astmu.

Priesteri, kuri vada dievkalpojumus, un kalpojošais personāls mutes un deguna aizsegus var nelietot dievkalpojuma laikā, bet viņiem ir jādezinficē rokas pirms un pēc dievkalpojuma, kā arī pirms un pēc sv. Komūnijas dalīšanas.

Priesteri tiek aicināti biktskrēslu lodziņus iespēju robežās aizklāt ar caurspīdīgu plēvi, tos regulāri dezinficēt vai organizēt grēksūdzes atsevišķās telpās, ievērojot higiēnas prasības.

Aicinām priesterus, ievērojot visus higiēnas noteikumus (lietojot mutes un deguna aizsegus), neatteikt sakramentālo aprūpi slimniekiem un vecāka gada gājuma cilvēkiem.

Šie noteikumi ir spēkā no šī gada 17. oktobra līdz 6. novembrim.

Latvijas Bīskapu konference