Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Polijas pilsētā atklāj milzu sv. Jāņa Pāvila II sienas gleznojumu
22.10.2020 pl. 16:23

Par godu pāvesta, kura piemiņas diena Baznīcā tiek svinēta 22. oktobrī, dzimšanas simtgadei, kāda Polijas pilsēta ir atklājusi milzīgu svētā Jāņa Pāvila II sienas gleznojumu.

Pilsētas varas iestādes Stalova Volā (poļu: Stalowa Wola), Polijas dienvidaustrumos, pasūtījušas portretu, kas ir 10 metrus plats un 30 metrus augsts, lai atzīmētu jubilejas gadu, ko atzīmē ar notikumiem Romā un Polijā.

Attēls uz daudzdzīvokļu ēkas sienas Jāņa Pāvila II prospektā, attēlo pāvestu, kurš no 1978. līdz 2005. gadam vadīja Baznīcu, balstoties uz sava bīskapa zižļa. 18. oktobrī sienas gleznojumu iesvētīja bīskaps Edvards Frankovskis, Sandomežas (poļu: Sandomierz) emeritētais palīgbīskaps.

Portreta apakšā ir vārdi, kurus Polijas pāvests sacīja par pilsētu: “Es ar savu sirdi apskauju Stalova Vola, pilsētu, kas simbolizē strādājošo lielo ticību."

Pilsētā notika sienas gleznojuma noformēšanas konkurss. Uzvarētāju Pjotru Topczyłko žūrija izvēlējās no sešiem citiem kandidātiem.

Kaut arī Jānis Pāvils II nekad neapmeklēja pilsētu kā pāvests, viņš pauda apbrīnu par tās iedzīvotājiem, uzslavējot viņu apņēmību celt Polijas karalienes Dievmātes baznīcu, neskatoties uz komunistu varas pretestību.

Viņš iesvētīja baznīcu 1973. gadā, kad bija Krakovas arhibīskaps. Vēlāk, būdams pāvests, viņš baznīcai piešķīra mazās bazilikas statusu.

Catholicnewsagency.com
Foto: stalowawola.pl