Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Francisks par klimata pārmaiņām: "Ir pienācis laiks mainīt kursu"
14.12.2020 pl. 13:03
Atzīmējot Parīzes klimata vienošanās noslēgšanas piekto gadadienu, sestdien, 12. decembrī, online režīmā notika samits par klimata pārmaiņām. Tā dalībniekus uzrunāja pāvests Francisks.

Sestdienas virtuālā sanāksme (High Level Virtual Climate Ambition Summit) bija viens no sagatavošanās pasākumiem ANO Klimata pārmaiņu konferencei (COP26), kas notiks 2021. gada novembrī Glāzgovā.

Pašreizējā pandēmija un klimata pārmaiņas, kam ir ne tikai ekoloģiska, bet arī ētiska, sociāla, ekonomiska un politiska nozīme, galvenokārt ietekmē nabadzīgāko un neaizsargātāko cilvēku dzīvi – video vēstījumā sacīja pāvests. Tādēļ mēs esam aicināti būt atbildīgi un kolektīvi attīstīt “rūpēšanās kultūru”, centrālā plāksnē izvirzot cilvēka cieņu un kopējo labumu.

Runājot par konkrētiem pasākumiem, Francisks norādīja, ka, lai sasniegtu oglekļa dioksīda emisijas nulles līmeni, Svētais Krēsls pievienojas šim mērķim divos līmeņos. Pirmkārt, Vatikāns apņemas samazināt to līdz nullei līdz 2050. gadam, otrkārt, tas apņemas veicināt izglītošanu integrālās ekoloģijas jautājumā. Politiskos un tehniskos mērus ir jāapvieno ar izglītības procesu – sacīja pāvests.

Svētais tēvs atgādināja, ka šajā sakarā viņš atklāja Globālās izglītības pakta iniciatīvu, lai tādējādi atbalstītu katoļu skolas un universitātes, ko apmeklē vairāk nekā 70 milj. skolēnu un studentu visā pasaulē, un motivēja jaunos ekonomistus un uzņēmējus, kuri pirms nepilna mēneša piedalījās starptautiskajā pasākumā “Franciska ekonomika”.

“Ir pienācis laiks mainīt kursu”, video vēstījuma noslēgumā uzsvēra pāvests. “Nenozagsim jaunajām paaudzēm cerību labākai nākotnei”.

Vaticannews.va
Foto: Pixabay.com/Free-Photos