Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Baltkrievija: arhibīskaps Kondrusevičs var atgriezties dzimtenē
23.12.2020 pl. 14:39
Apustuliskais nuncijs Minskā informē, ka Baltkrievijas valsts iestādes informēja viņu par to, ka galvaspilsētas arhibīskapam un vietējās bīskapijas vadītājam vairs nav šķēršļu, lai atgrieztos republikas teritorijā.

Baltkrievijas Bīskapu konferences prezidents, Minskas-Mogiļevas arhibīskaps Tadeušs Kondrusevičs tagad var atgriezties dzimtenē. Apustuliskais nuncijs Baltkrievijā, arhibīskaps Ante Jožičs 22. decembrī paziņoja, ka “ir saņēmis informāciju no kompetentajām valsts struktūrām”, ka Minskas arhibīskapam “vairs nav šķēršļu, lai atgrieztos Baltkrievijas Republikas teritorijā”.

Monsinjors Gudžerotti tikās ar Baltkrievijas prezidentu.

Apustuliskais nuncijs izsaka pateicību varas iestādēm par pozitīvu atbildi uz pāvesta Franciska lūgumu attiecībā uz monsinjora Kondruseviča atgriešanās iespēju. Tādējādi metropolīts "varēs svinēt Ziemassvētkus kopā ar ticīgajiem, kuru gans viņš ir".

Ceturtdien, 17. decembrī, bijušais nuncijs Baltkrievijā monsinjors Klaudio Gudžerotti kā pāvesta īpašais sūtnis tikās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, “lai izteiktu Svētās Tēva rūpes un bažas par pašreizējo situāciju valstī”, par ko ziņoja Vatikāns.

31. augustā arhibīskaps Tadeušs Kondrusevičs atgriezās no ceļojuma uz Poliju, kur piedalījās svētkos par godu Čenstohovas Dievmātei, un viņam tika liegta ieceļošana robežas šķērsošanas vietā ar Poliju.

Vaticannews.va/ru