Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

117 gadus vecā franču mūķene izveseļojusies no COVID-19
12.02.2021 pl. 19:29
Eiropas vecākā persona, franču mūķene Lusila Rendona jeb māsa Andrē, kura šonedēļ nosvinēja savu 117. dzimšanas dienu, ir pārslimojusi COVID-19, sacīja viņas aprūpētāji.

Francijas mediji ziņoja, ka janvāra vidū māsai atrodoties pansionātā Francijas dienvidu pilsētā Tulonā, konstatēja koronavīrusu. Bet trīs nedēļas vēlāk viņa tika uzskatīta, ka ir izveseļojusies. "Es pat nenojautu, ka man tas ir," viņa teica franču laikrakstam. Māsa Andrē, kas ir akla un izmanto ratiņkrēslu, nešķita noraizējusies, kad saņēma diagnozi. "Viņa man jautāja nevis par savu veselību, bet gan par ieradumiem," laikrakstam sacīja Deivids Tavella, aprūpes nama, kurā dzīvo māsa, komunikācijas vadītājs. “Piemēram, viņa vēlējās uzzināt, vai mainīsies maltīšu un gulētiešanas grafiki. Viņa neizrādīja bailes no slimības. Tieši otrādi, viņa bija ļoti noraizējusies par pārējiem iedzīvotājiem. Viņai ir ļoti paveicies," sacīja Sainte Catherine Labouré pensionāru mājas pārstāvis.

Bet ne visiem mājas iedzīvotājiem bija tāda pati slimības pieredze kā māsai Andrē. Janvārī 81 no 88 iedzīvotājiem bija pozitīvs vīrusa tests, un apmēram 10 no viņiem nomira. Kad ārsti bija apstiprinājuši, ka māsa vairs nav inficēta, viņai tika atļauts apmeklēt Svēto Misi.

Māsa Andrē ir dzimusi 1904. gada 11. februārī. Saskaņā ar Gerontoloģijas pētniecības grupas (GRG) reitingu, viņa ir ne tikai Eiropas vecākā persona, bet arī otra vecākā persona pasaulē. Vecākā persona ir japāniete Keina Tanaka, kurai 2. janvārī palika 118 gadi.

Kad Lusilai, kura 1944. gadā pievienojās svētā Vincenta de Pola dibinātajam Žēlsirdīgo māsu ordenim un pieņēma Andrē vārdu, jautāja, vai bija nobijusies, kad uzzināja par saslimšanu ar Covid-19, māsa sacīja: "Nē, es nebaidījos, jo man nebija bail nomirt. Es priecājos būt kopā ar jums, bet es vēlētos būt kaut kur citur - pievienoties vecākajam brālim, vectēvam un vecmāmiņai."