Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Eiropas bīskapi palaiž lūgšanu tīklu par COVID-19 upuriem
18.02.2021 pl. 21:03
Eiropas Bīskapu konferenču padome (CCEE) paziņoja par lūgšanu tīkla izveidi gavēņa laikā, lai lūgtu Dievu par COVID-19 upuriem un to cilvēku ģimenēm, kurās miruši no koronavīrusa.

16. februārī padome paziņoja, ka Lielā gavēņa laikā bīskapi visā Eiropā svinēs Misi un izveidos “Euharistijas ķēdi vairāk nekā 770 000 cilvēkiem Eiropā, kuri ir miruši no COVID-19”.

“Katra Eiropas Bīskapu konference ir iesaistījusies vismaz vienas Svētās Mises organizēšanā,” publicētajā videoziņojumā sacīja Eiropas Bīskapu konferenču padomes prezidents kardināls Andželo Baņjasko (Angelo Bagnasco). “Tas būs kā izveidot lūgšanu ķēdi, Euharistisku ķēdi,” tik daudzu cilvēku piemiņai.

"Šajā lūgšanā mēs arī vēlamies atcerēties cietušās ģimenes un visus tos, kuri joprojām cieš no vīrusa un kuru dzīve joprojām ir neskaidra," viņš sacīja.

Saskaņā ar padomes tīmekļa vietni bīskapi visā Eiropā ir izvēlējušies dienu laikā no 17. februāra līdz 1. aprīlim, lai svinētu savu piemiņas Misi. Iniciatīvas mērķis, pēc padomes teiktā, ir „piedāvāt kopības un cerības zīmi visam kontinentam”.

Kardināls Baņjasko sacīja, ka Eiropas bīskapi ir vienoti ar “mūsu kristiešu kopienām un mūsu priesteriem” un izteica padomes pateicību “visiem tiem, kas turpina sevi veltīt tiem, kam tas ir visvairāk nepieciešams”.

„Mēs atbalstām viņus ar saviem vārdiem un, galvenais, ar lūgšanām, lai viņu apņemšanās un viņu cerība - kas mums visiem ir nepieciešama, jāuztur un jāvairo - palīdzētu mums kopīgi raudzīties uz labāku nākotni,” viņš teica.

Osvnews.com