Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Dominikāņu māsas aicina uz Gavēņa rekolekcijām tiešraidē
23.02.2021 pl. 08:01

28. janvārī, sv. Toma no Akvīnas piemiņas dienā, Jēzus un Marijas Dominikāņu māsas izveidoja savu kanālu "YouTube" un sākot ar Pelnu trešdienu piedāvā apceres un konferences.

Dominikāņu garīgums, kā saka pašas māsas, ir sludināt patiesību visiem, visur un visādos veidos. Kopš stājās spēkā dažādi ierobežojumi valstī, māsas to nevar darīt tā kā radušas iepriekš, kad viņas brauca uz dažādām Latvijas draudzēm, lai tiktos ar cilvēkiem klātienē. "Ideja par kanāla izveidi radās, kad bīskaps Viktors piedāvāja mums vadīt rekolekcijas tiešsaistē. Tā ideja patika, un kopiena nolēma izveidot savu kanālu "YouTube" ar nosaukumu "OP Liepāja (Dominikāņu māsas)"," par kanāla tapšanu saka klostermāsas. "Kanāls ir vieta, kur mēs dalāmies ar to bagātību, ar kuru Dievs mūs katru dienu apdāvina savā Vārdā, ikdienas dzīves notikumos, kopīgās rūpes par evaņģelizācijas darbiem, uz kuriem Dievs ir mūs aicinājis."

Saturs "OP Liepāja (Dominikāņu māsas)" ir pieejams divās valodās: latviešu un poļu. Sākot ar Pelnu trešdienu, katru dienu tiks piedāvāta rubrika "Graudiņš katrai dienai", kas ir Dieva Vārda īsas apceres. Sakarā ar Svētā Jāzepa gadu, kuru tagad piedzīvojam Baznīcā, ir pieejams cikls par sv. Jāzepu, kā visdrosmīgāko vīrieti, uzticīgāko vīru un visgādīgāko no tēviem. Kopš Lielā gavēņa pirmās sestdienas katru vakaru plkst. 19.00 notiek Lielā gavēņa rekolekciju "Seši vakari ar Svētajiem Rakstiem" tiešraide, kuru vada dominikāņu klostermāsa Diāna Jaks OP. Rekolekcijas notiks līdz 25. februārim.

Lielā gavēņa rekolekcijas "Seši vakari ar Svētajiem Rakstiem" tēmas:

1. Ko nozīmē atgriezties pie Dieva? (Mk 1,12–15)
2. Tuksnesis mūsu dzīvē. (Lk 4,1–15)
3. Mūsu Dieva attēls. (Izc 24, 15 – 18; 32, 1–5, 19–21, 25)
4. Atpazīsti savu ”šeit un tagad”. (Izc 3,1–16)
5. Dieva žēlsirdības skandāls. (Lk 15,11–32)
6. Ja Viņa šeit nav, tad kur Viņš ir? (Mt 28, 1–10)

Dominikāņu māsu kanāls "YouTube": "OP Liepāja (Dominikāņu māsas)"