Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

24 stundas Kungam: "Viņš piedod visas tavas vainas"
08.03.2021 pl. 17:04
Neskatoties uz pandēmijas apstākļiem, pāvests Francisks aicina šajā gavēņa laikā piedzīvot Dieva žēlsirdību. Šī gada iniciatīvas devīze ir "Viņš piedod visas tavas vainas" un tā draudzēs norisināsies 12. un 13. martā.

Žēlsirdības ārkārtējā jubilejas gadā (2016) pāvests bullā Misericordiae vultus (Žēlsirdīgais vaigs) pamudināja visu Baznīcu veltīt 24 stundas Kungam adorācijā: "Piektdien un sestdien pirms Lielā gavēņa 4. svētdienas diecēzēs jāizplata iniciatīva "24 stundas Kungam." Daudzi cilvēki ir no jauna atraduši ceļu uz Izlīgšanas sakramentu, un starp tiem ir daudzi jaunieši, kuri tādējādi atgriežas pie Kunga, pievēršas dziļai lūgšanas dzīvei un atkal atklāj savas dzīves jēgu. Centrālajā vietā no jauna pārliecinoši nostādīsim Izlīgšanas sakramentu, jo tas mums ļauj patiesi piedzīvot žēlsirdības lielumu. Tas katram penitentam būs patiesa iekšējā miera avots."

Šī gada iniciatīvas devīze ir "Viņš piedod visas tavas vainas". Tādēļ ikvienam vajadzētu sajust vēlmi meklēt iespēju izsūdzēt savus grēkus. Vienmēr varam izmanto lūgšanu grāmatu "Slavējiet Kungu", kur sadaļā Sirdsapziņas izmeklēšana varam atrast palīgu, lai sagatavotos grēksūdzei. 

12. un 13. martā Liepājas sv. Jāzepa katedrālē visas dienas garumā (no rīta līdz vakara Sv. Misei) būs uzstādīts Vissv. Sakraments adorācijai un būs grēksūdzes iespēja no plkst. 11.00 - 12.00; 14.00 - 15.00 un 17.00 - 18.00 abas dienas.

Foto:Jacob Bentzinger /Unsplash.com