Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests Francisks tiekas ar Valsts prezidentu Egilu Levitu
10.05.2021 pl. 20:31
Pirmdien, 10. maijā, Vatikānā pāvests Francisks pieņēma audiencē Latvijas Republikas prezidentu Egilu Levitu, Andru Levites kundzi un valdības pārstāvjus.

Sirsnīgā sarunā izteikts gandarījums par labām divpusējām attiecībām, atgādinot par Latvijas un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību simtgadi, kā arī atzīmēts kristīgās ticības un katoļu Baznīcas ieguldījums patiesa humānisma veicināšanā, kas ir atvērts uz garīgo dimensiju, lai aizsargātu cilvēka un ģimenes cieņu. Sarunas gaitā apspriesti jautājumi, kas attiecas uz situāciju starptautiskajā un reģionālajā līmenī, atkārtoti apliecinot vēlmi sadarboties, veicinot kopējo labumu un veidojot kultūru, kas sekmē mieru un brālību tautu vidū, - lasām Vatikāna preses biroja paziņojumā.

Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Vatikāna valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu. Pēc sarunas notika valsts apbalvojuma - Triju Zvaigžņu ordeņa lielkrusta komandiera pakāpes – piešķiršanas ceremonija. Latvijas augstākās amatpersonas tikās arī ar Svētā Krēsla sekretāru attiecībām ar valstīm arhibīskapu Polu Ričardu Galageru.

Vaticannews.va
Foto: Vatican Media