Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Latvija un Neatkarīgais Maltas Ordenis paraksta Nodomu deklarāciju par sadarbību pasta pakalpojumu jomā
12.05.2021 pl. 08:16
Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze 11. aprīlī Romā oficiālā vizītē apmeklēja Neatkarīgo Maltas Ordeni, pārrunājot turpmākās sadarbības iespējas ar Latviju Neatkarīgā Maltas Ordeņa misijas īstenošanā, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Sarunās ar Neatkarīgā Maltas Ordeņa lielmeistaru leitnantu Marko Lucagu (Fra’ Marco Luzzago) un Neatkarīgā Maltas Ordeņa lielkancleru Albrehtu fon Bēzelageru (Albrehts Freihers fon Boeselager) tika apspriesti temati, kas aktuāli gan Latvijai, gan Ordenim, gan starptautiskajai darba kārtībai – cilvēktiesības, cilvēka cieņa un solidaritāte, multilaterālisms, kā arī atbildīga rīcība attiecībā uz informāciju un modernajām tehnoloģijām kā atbilde uz dažādu pasaules reģionu atkopšanos no pandēmijas izraisītās krīzes. Jāpiebilst, ka Ordenis 2020. gadā aktīvi iesaistījās palīdzības sniegšanā COVID-19 cietušajiem attīstības valstīs.

Valsts prezidents pateicās par atbalstu, ko Latvija un tās sabiedrības neaizsargātākā daļa saņēma politiski un sociāli sarežģītajos valsts atjaunošanas gados. Tāpat E. Levits akcentēja mūsdienu sadarbības iespējas ar Latviju augsto tehnoloģiju jomā, t. sk. medicīnas, finanšu, valodu tulkojumu laukos, kā arī bioekonomikā un farmācijā.

Vizītes laikā abas puses arī parakstīja starpvaldību Nodomu deklarāciju par sadarbību pasta pakalpojumu jomā. Latvijas Republikas valdības vārdā Nodomu deklarāciju parakstīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Neatkarīgais Maltas Ordenis ir valsts bez teritorijas, kas izveidojusies no Romas katoļu Baznīcas viduslaiku Hospitāliešu mūku–bruņinieku ordeņa. Ordenis nodarbojas ar labdarību, humāno palīdzību un medicīnisko palīdzību visā pasaulē. Maltas Ordenis ir sniedzis atbalstu virknei sociālo projektu Latvijā, tai skaitā neilgi pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas izveidojot medicīniskā transporta sistēmu personām ar īpašām vajadzībām.

President.lv
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja