Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aicina uz tiešsaistes simpoziju par nepilngadīgo un neaizsargāto personu aizsardzību
12.05.2021 pl. 13:40
Šo piektdien, 14. maijā, pl. 16 tiešsaistē norisināsies simpozijs „Viņiem pieder debesu valstība“, kas būs veltīts nepilngadīgo un neaizsargātu personu aizsardzībai.

Simpoziju organizē Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts (RARZI) un Rīgas Teoloģijas institūts. Pasākumu vadīs Latvijas Starpdiecēžu augstākām garīgā semināra garīgais tēvs priesteris Toms Priedoliņš.

Simpozijs sāksies ar Svēto Misi, kuru Garīgā semināra kapelā vadīs Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins. Simpoziju atklās apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs arhibīskaps Petars Rajičs. Pēc tam V. Stulpins prezentēs nepilngadīgo un neaizsargātu personu aizsardzībai veltītā Baznīcas dokumentu krājuma “Viņiem pieder debesu valstība” latviešu izdevumu, bet RARZI direktore Žanete Narkēviča pastāstīs par jauno studiju kursu prevencijas jomā un darba grupu, kas to izstrādājusi.

Pēc pārtraukuma pl. 18.30 runās galvenais simpozija viesis – priesteris Gotfrids Ugolini no Itālijas, kas ilgus gadus kā psihologs darbojas nepilngadīgo un neaizsargātu personu aizsardzības jomā. Šobrīd viņš ir docētājs Bērna aizsardzības centrā Pontifikālajā Gregora universitātē Romā, kā arī sniedz konsultācijas un ir garīgais līdzgaitnieks semināristiem, priesteriem, diakoniem, pastorālajiem darbiniekiem Bolzano-Bressanones diecēzē un ārzemēs. Savā diecēzē, reģionā un Itālijas Bīskapu koferencē viņš darbojas centros un darba grupās, kas atbild par nepilngadīgo un neaizsargātu personu aizsardzību un seksuālo noziegumu un citu vardarbības formu novēršanu. G. Ugolini dalīsies savā pieredzē un zināšanās, kā Baznīcai atbildēt uz seksuālās vardarbības sāpīgo izaicinājumu.

Simpozija programma.

Lai saņemtu saiti dalībai simpozijā, ir iepriekš jāpiesakās ŠEIT.

KABIA
Foto: Pixabay.com