Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Svētā Zeme: Francisks stingri nosoda nevainīgu cilvēku nogalināšanu
17.05.2021 pl. 20:04
Svētdien, pēc lūgšanas “Regina Coeli”, pāvests pievērsās izraēliešu un palestīniešu konfliktam, kura laikā kopš 10. maija ir nogalināti 147 palestīnieši, tai skaitā 47 bērni, un 10 izraēlieši, kuru vidū ir viens bērns.

“Ar ļoti lielām raizēm sekoju līdzi notiekošajam Svētajā Zemē,” iesāka Francisks. “Šajās dienās starp Gazas joslu un Izraēlu virsroku ir guvušas vardarbīgas bruņotas sadursmes, un pastāv risks, ka tās varētu pāraugt nāves un iznīcības spirālē”. Svētais tēvs atzina, ka ir ievainoti un nogalināti daudzi nevainīgi cilvēki, kuru vidū ir arī bērni. “Un tas ir briesmīgi un nepieņemami,” viņš uzsvēra. “Viņu nāve ir zīme tam, ka mēs gribam nevis veidot nākotni, bet to iznīcināt”.

Bez tam, pieaugošais naids un vardarbība, kas pārņem dažādas Izraēlas pilsētas, smagi iedragā brālību un pilsoņu mierīgu savstarpēju sadzīvošanu – turpināja pāvests. Ja nenotiks atvēršanās dialogam, tad šo ievainojumu būs grūti sadziedēt. Francisks sacīja:

“Man rodas jautājums: Kur aizvedīs naids un atriebība? Vai mēs patiešām domājam, ka, iznīcinot otru, veidojam mieru? Dieva vārdā, kurš radīja visus cilvēkus ar vienādām tiesībām, pienākumiem un cieņu, un aicināja viņus dzīvot savā starpā kā brāļiem, es aicinu nomierināties un tos, kuri par to ir atbildīgi, [aicinu] panākt ieroču apklušanu un iet miera ceļus, arī ar starptautiskās kopienas palīdzību.”

Uzrunā Svētais tēvs mudināja visus neatlaidīgi lūgties par to, lai izraēlieši un palestīnieši atrod dialoga un piedošanas ceļu un ir pacietīgi miera un taisnīguma veicinātāji, kā arī maz pamazām atveras kopīgai cerībai, brālīgai savstarpējai sadzīvošanai. Francisks mudināja lūgties par cietušajiem, īpaši – bērniem, un lūgt Miera Karalieni par mieru. Turpinājumā viņš kopā ar Svētā Pētera laukumā klātesošajiem ticīgajiem skaitīja “Esi sveicināta”.

Noslēgumā pāvests atgādināja, ka 16. maijā sākas “Laudato si’ nedēļa”, kuras mērķis palīdzēt mums iemācīties aizvien vairāk ieklausīties Zemes un nabagu saucienā, un sveicināja visus svētceļniekus, kuri no dažādām zemēm ieradās Romā, lai piedalītos priestera Frančesko Marijas no Krusta beatifikācijas svinībās. “Viņš bija nenogurstošs Evaņģēlija sludinātājs, kurš izmantoja katru līdzekli, ko Kristus mīlestība viņam iedvesmoja izmantot”, sacīja Francisks, novēlot, lai viņa apustuliskā dedzība kalpo kā paraugs un ceļvedis tiem Baznīcas locekļiem, kuri ir aicināti katrā vidē nest Jēzus vārdu un mīlestību.

Vaticannews.va