Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Francisks aicina visu Baznīcu lūgties par mieru Svētajā Zemē
22.05.2021 pl. 10:33
Pāvests aicina visas pasaules bīskapus, priesterus un ticīgos Vasarsvētku vigīlijā pievienoties Jeruzalemes bīskapiem un lūgties par mieru Svētajā Zemē. Lūgšanu vigīlija notiks sestdienas, 22. maija, vakarā Svētā Stefana baznīcā, Jeruzalemē. To rīko vietējie katoļu ordināriji.

Baznīca visā pasaulē vienosies lūgšanā ar Jeruzalemē notiekošās vigīlijas dalībniekiem – par to 21. maija rītā paziņoja Francisks, tiekoties ar jaunajiem vēstniekiem pie Svētā Krēsla.

“Es domāju par to, kas šajās dienās notiek Svētajā Zemē,” sacīja pāvests. “Pateicos Dievam par lēmumu pārtraukt bruņotās sadursmes un novēlu iet dialoga un miera ceļus. Rīt vakarā Svētās Zemes katoļu bīskapi kopā ar saviem ticīgajiem Svētā Stefana baznīcā, Jeruzalemē, svinēs Vasarsvētku vigīliju, karsti lūdzot miera dāvanu”.

Turpinājumā Francisks norādīja, ka izmanto izdevību, lai aicinātu visus Baznīcas ganus un ticīgos visā pasaulē pievienoties viņiem savā lūgšanā. “Lai katra kopiena piesauc Svēto Garu, lai izraēlieši un palestīnieši atrod dialoga un piedošanas ceļu, ir pacietīgi miera un taisnīguma veidotāji, un soli pa solim atveras kopīgai cerībai, brālīgai savstarpējai sadzīvošanai,” teica pāvests.

Tādā veidā viņš atkārtoja jau svētdien izteikto aicinājumu panākt Svētajā Zemē mieru. Atgādinām, ka 16. maijā, pēc lūgšanas “Debesu Karaliene”, Francisks stingri nosodīja nevainīgu cilvēku nogalināšanu, aicināja iesaistītās puses panākt mieru un mudināja visus par to neatlaidīgi lūgties.

Foto: Pāvests Francisks Svētajā Zemē, 2014. gada 26. maijs (Vatican Media)

Vaticannews.va