Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvesta lūgšanu nodoms jūnijam veltīts laulības skaistumam
05.06.2021 pl. 08:23
Vatikāns publicējis pāvesta lūgšanas nodomu jūnijam. Video vēstījumā Francisks skaidro, ka laulība, Dieva lielais sapnis attiecībā uz cilvēku, ir brīnišķīgs piedzīvojums visa mūža garumā.

Francisks skaidro, ka katru dienu laulātos pavada Jēzus, kurš ir atbalsts viņu kopīgā ceļojuma gan priecīgajos, gan tumšajos un grūtajos brīžos. Laulība ir nepārtrauktas attiecības. Tas ir sakramenta spēka avots, no kura varam smelt spēkus mīlēt, piedot un atvērt sirdi citu vajadzībām. Svētais tēvs aicina lūgties par tiem, kuri gatavojas noslēgt laulību, lai viņi apzinātos tās nozīmi un skaistumu. Video vēstījumā pāvests atgādina, ka šodien laulība nav izgājusi no modes un ka tās laiki nav beigušies. Viņš norāda, ka ir svarīgi nebaidīties uzticēt savu dzīvi Dievam, kurš vienmēr ir kopā ar mums. Pāvests aicina īstenot Dieva sapni caur savu mīlestību.

“Vai tā ir taisnība, ko daži saka, ka jaunieši nevēlas laulāties, īpaši šajos grūtajos laikos? Noslēgt laulību un dalīties savā dzīvē ir skaista lieta. Protams, tas ir drosmes un apņēmības pilns ceļojums, dažreiz grūts, dažreiz sarežģīts, taču vērts to veikt. Šajā ceļojumā vīrs un sieva nav vieni, viņus pavada Jēzus - teica Svētais tēvs. Laulība nav tikai «sociāls» akts. Tas ir aicinājums, kas izplūst no cilvēka sirds. Tas ir apzināts lēmums uz mūžu, kam nepieciešama īpaša sagatavošanās. Lūdzu, nekad neaizmirstiet par to! Dievam ir sapnis, mīlestība pret mums. Viņš vēlas, lai mēs šo mīlestību padarītu par savējo. Tas ir Dieva sapnis. Lūgsimies, lai jaunieši, kas gatavojas laulībām, tiek kristiešu kopienas atbalstīti, lai viņi aug mīlestībā, būdami dāsni, uzticīgi un pacietīgi! Un tas ir tā vērts, vai ne?”

Vaticannews.va
Foto: Josh Applegate/Unsplash.com