Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests Francisks sēro par nogalināto franču priesteri
11.08.2021 pl. 12:40

Pāvests Francisks sēro par katoļu priesteri Olivjē Mērs, kurš svētdien tika nogalināts Francijas rietumos.

Sveicot franciski runājošos ticīgos trešdienas vispārējā audiencē, pāvests Francisks izmantoja iespēju izteikt līdzjūtību par franču priestera nāvi. “Es ar lielām skumjām uzzināju par tēva Olivjē Mērs slepkavību,” viņš teica. “Es izsaku līdzjūtību montfortāņu reliģiskajai kopienai Senlauberē-Sèvre, Vendē, viņa ģimenei un visiem katoļiem Francijā.” Pāvests arī mierināja tos, kurus skāra priestera nāve un apliecināja savu garīgo tuvumu.

Francijā nogalināts katoļu priesteris

Patvēruma meklētājs pirmdienas, 9. augusta, rītā ieradās policijas iecirknī un atzinās izdarītajā noziegumā. Tas ir tas pats vīrietis, kas tiek turēts aizdomās par 2020. gada 18. jūlijā postoša ugunsgrēka sarīkošanu Nantes katedrālē. Liesmas iznīcināja logu vitrāžas, senus gleznojumus un 1621. gadā būvētās ērģeles, kas bija pārdzīvojušas gan Franču revolūciju, gan Otro pasaules karu. 

Vardarbības upuris ir 60 gadus vecais montfortāņu misionāru kongregācijas priekšnieks, priesteris Olivjē Mērs. Francijas Bīskapu konference pauž dziļas skumjas par veikto uzbrukumu un aicina ticīgos lūgties par nogalināto priesteri, viņa ģimeni un misionāru kopienu. Notikuma vietā ieradās Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns, apliecinot atbalstu visai katoļu kopienai. Uzbrucējs ir 40 gadus vecs vīrietis no Ruandas. Apsūdzēts par Nantes katedrāles aizdedzināšanu, viņš vairākus mēnešus pavadīja cietumā. Taču šī gada jūnijā tika atbrīvots, paliekot policijas uzraudzībā. Viņa tiesas process paredzēts 2022. gadā. Ruandietim pajumti deva misionāru kopiena, kur pirmdienas rītā notika slepkavība. Priesteris Olivjē Mērs bija dziļas ticības cilvēks, saka viņa klosterbrāļi.

Vaticannews.va
Foto: G.MoreauDiocèse de Luçon