Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

UNICEF paliek Afganistānā, lai palīdzētu bērniem un sievietēm
20.08.2021 pl. 19:07
ANO Bērnu fonds (UNICEF) strādāja un turpina strādāt katra bērna un katras sievietes labā – lasām šī fonda pārstāvja Afganistānā Ervē Ludovika De Lisa izdotajā paziņojumā. UNICEF šajā valstī darbojas jau 65 gadus un prom neies.

De Liss norāda, ka dažos apgabalos talibi pieprasīja, lai fonds uz laiku pārtrauc savu darbību. Tas ir svarīgi pašu darbinieku drošībai. “Taču mēs uzturam kontaktu ar vietējiem vadītājiem gandrīz visās provincēs”, viņš raksta, un “talibu vēstījums ir skaidrs: viņi grib, lai mēs paliekam un turpinām savu darbību Afganistānā”.

Šis Afganistānā ir pārejas laiks, un neviens nevar paredzēt, kas notiks tālāk – atzīst fonda pārstāvis. Taču viņš arī apliecina, ka vēl pirms pāris dienām Heratā, valsts rietumdaļā, un Marufā, dienviddaļā, skolās notika mācības. 1500 bērni, no kuriem 500 meitenes, gāja skolā. Bez tam arī Veselības aprūpes komisija pieprasīja, lai visi ārsti, medbrāļi un citi medicīnas darbinieki, ieskaitot sievietes, atgrieztos darbā. De Liss uzskata, ka tās ir iedrošinošas zīmes.

Tai pašā laikā šajā zemē ir lielas humanitārās problēmas un pastāv milzīgas vajadzības – viņš turpina. Afganistānā ir aptuveni 500 tūkstoši iekšzemes bēgļu, vairāk nekā 18 miljoniem ir vajadzīga humanitārā palīdzība. Ja nepienāks steidzama palīdzība, tad līdz 2021. gada beigām 1 miljonam bērnu, kuri ir jaunāki par 5 gadiem, draud bads. Pie tā lielā mērā “vainīgs” arī sausums. De Liss stāsta, ka līdz šim šī gada laikā, pateicoties UNICEF, humanitāro palīdzību ir saņēmuši 1,7 miljoni cilvēku. Fondam šogad vēl ir vajadzīgi 76 miljoni ASV dolāru, lai varētu palīdzēt tiem, kuru dzīvība ir apdraudēta, sevišķi, bērniem.

Vaticannews.va