Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

"Kāna Welcome" - kopīgas izaugsmes ceļš pārim
30.09.2021 pl. 19:52
Šogad oktobra beigās Latvijā, arī Liepājā, tiks uzsākta kopienas Chemin Neuf organizēta programma "Kāna Welcome", kas paredzēta laulātajiem pāriem draudzēs.

Šī programma ir Kānas misijas auglis, un Kāna ir misija, kas jau 40 gadus kalpo pāriem un ģimenēm un ir klātesoša jau vairāk nekā piecdesmit pasaules valstīs.

"Kāna Welcome" ir viena gada programma, un to veido deviņas ikmēneša tikšanās reizes un viena nedēļas nogale, kurā var piedalīties arī bērni.

“Kāna Welcome” ļauj pāriem veltīt laiku gan divatā, gan esot kopā ar citiem, lai pārrunātu ar pāra dzīvi saistītos svarīgākos jautājumus. Dalīšanās ar citiem pāriem brālīgā atmosfērā ļauj pieaugt dzīvei divatā.

Misijas mērķis ir palīdzēt katram padziļināt savu laulības un ģimenes aicinājumu.

Tā kā mēs esam kristieši, mēs ticam, ka “Kāna Welcome” ir arī vieta, kur katrs pāris var atklāt Dieva darbību savā dzīvē. Viņš ir Klints, uz kā pāris var balstīties. Viņš ir Ceļš, ko mēs varam iet paļāvībā un tādējādi kļūt par pāri, kas iesaistās Baznīcas kalpojumā.

Programma “Kāna Welcome” ir paredzēta pāriem, un to vada pāri. Tie nav laulības konsultanti, bet gan pāri, kuri vēlas dalīties priekā un grūtībās visā patiesībā ar citiem pāriem, lai kopā dotos tālāk. Programmu galvenokārt organizē draudzes vai vietējās baznīcas ietvaros. Mācītājs vai priesteris aicina kādu pāri kļūt par šīs programmas atbildīgo. Lai kur tā norisinātos, “Kāna Welcome” var sniegt iespēju piedzīvot draudzīgu, dzīvīgu un patiesu dalīšanos. Dažiem tā var kļūt pat par garīgu augsni, kurā Kristus pārveido un atjauno pāra dzīvi.

Tikšanās notiks pēc īpašas kopienas Chemin Neuf programmas, un ar tikšanās tēmām varēs iepazīties, saņemot dalībnieka personīgo burtnīcu. 

Tā būs tikšanās savā pārī, sadraudzība ar citiem pāriem, interesantas tēmas un došanās dziļāk, atklājot savu laulību kā dāvanu.

"Kāna Welcome" ir vienkārši īstenojama programma, lai palīdzētu pāriem pilnībā izdzīvot savu laulības aicinājumu. Programmas sākums oktobra beigās.

Draudzes, kurās šogad šī programma varētu sākties, ir: Liepājas Svētā Jāzepa Romas katoļu katedrāle, Liepājas Svētās Annas evaņģēliski luteriskā baznīca, Rīgas Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīca, Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīca, Salaspils Romas katoļu baznīca, Madonas Kristus Karaļa katoļu baznīca un Siguldas Jēzus Sirds Romas katoļu baznīca.

Kontakti, kur interesēties par šo programmu: Arnolds 29474774 vai Inese 29121671.