Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Mūžībā devies Daugavpils dekāns Mihails Sivickis
19.10.2021 pl. 19:25
Pēc smagas slimības 18. oktobrī mūžībā devies Daugavpils dekanāta dekāns un Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs draudzes prāvests Mihails Sivickis, ziņo Daugavpils Jēzus Sirds draudze.

Priesteris M. Sivickis dzimis 1979. gada 15. septembrī. Mācījies Indras vidusskolā. Vidusskolas laikā spēlējis ērģeles Indras draudzē, bet pēc tam iestājies Garīgajā seminārā..Par priesteri ordinēts 2004. gada 12. septembrī un kalpošanu sāka Aglonas draudzē.

2006. gadā M. Sivickis tika nozīmēts par Andrupenes un Pušas draudzes prāvestu. Laikā no 2007. līdz 2008. gadā studējis Pija X Kanonisko tiesību fakultātē Venēcijā, Itālijā un 2012. gadā Laterāna Pontifikālajā universitātē Romā ieguva doktora grādu Baznīcas kanoniskajās tiesībās.

2014. gadā M. Sivickis tika nozīmēts par Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs draudzes prāvestu un Daugavpils dekanāta dekānu. Viņš pildīja arī Rēzeknes-Aglonas diecēzes tiesas vadītāja amatu un bija kapelāns Daugavpils municipālās policijas nodaļā.

M. Sivicka bēru Svētā Mise tiks celebrēta ceturtdien, 21. oktobrī, pl. 11 Svētā Pētera ķēdēs baznīca. To vadīs Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Pēc sēru dievkalpojuma priestera miesas tiks guldītas zemē Daugavpils Katoļu kapsētā priesteru apbedīšanas vietā.

Ņemot vērā ierobežojumus, kas saistīti ar ārkārtas situāciju, dievkalpojumā piedalīsies tikai priestera ģimene un bīskaps. Pārējiem baznīca nebūs pieejama. Dievkalpojuma tiešraidei varēs sekot līdzi Svētā Pētera ķēdēs draudzes Facebook LAPĀ. Ziedus un vainagus pēc apbedīšanas vairāku dienu garumā var privāti aizvest uz kapsētu un novietot uz M. Sivicka kapa. Uz baznīcu lūgums nevest ziedus un vainagus. Priesteri tiek aicināti par mirušo priesteri celebrēt dievkalpojumu savās draudzēs, jo bēru dievkalpojumā dalība nebūs iespējama. 

Mūžīgo mieru dod viņam, Kungs, un mūžīgā gaisma lai atspīd viņam!

KABIA
Foto: Daugavpils Jēzus Sirds draudze