Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Kā atpazīt sātana balsi – sv. Ignācija no Lojolas padoms
30.10.2021 pl. 20:29
Savā mācībā par garu izšķiršanu svētais Ignācijs no Lojolas izklāsta noteikumus, kā identificēt balsi, kas runā jūsu dvēselē, un sv. Ignācijs paskaidro, kā noteikt, vai ar jums runā sātans.

Viņš atzīmē: "Ja domu gaita, ko tā atnes un uz ko vedina, virzās uz kaut ko mazāk labu, nekā to, ko dvēsele bija ierosinājusi darīt agrāk, vai tiecas beigties ar kaut ko sliktu, ar traucējošu tieksmi vai arī šīs domas vājina vai traucē dvēselei, atņemot tai mieru un klusumu, kas tai līdz šim bija, tad tā ir skaidra zīme, ka tas nāk no ļaunā gara, mūsu labuma un mūžīgās pestīšanas ienaidnieka."

Lai gan tā notiek vairumā gadījumu, tomēr pastāv vēl cita papildus izšķiršanas dimensija, kas saistīta ar cilvēka dvēseles stāvokli. Ja dvēsele virzās no "labā uz labāku", labais eņģelis pieskaras "mīļi", bet sliktais – "asi un ar troksni un satraukumu". Ja dvēsele virzās no "sliktā uz sliktāku", tad ir otrādi, un labais gars var šķist skarbs un mēģināt mūs virzīt atpakaļ pareizajā virzienā, bet sliktais eņģelis mēģinās mūs "saldi" ievilināt vēl ļaunākā grēkā.

Tāpēc, pirms noteikt, kura balss ar mums runā, ir svarīgi saprast mūsu pašu dvēseles stāvokli.

Lojolas novērojums nāca no gadiem ilgiem atklājumiem viņa paša dzīvē un ir guvis apstiprinājumu citos avotos. Piemēram, 16. gadsimta priesteris Lorenco Skupoli (Dom Lorenzo Scupoli) rakstīja: "Velns dara visu iespējamo, lai izdzītu mieru no cilvēka sirdīm, jo ​​viņš zina, ka Dievs paliek mierā un mierā Viņš paveic varenas lietas."

Nākamreiz, kad dzirdēsiet savā sirdī balsi, kas ietekmē jūsu jūtas un emocijas, speriet soli atpakaļ un izmantojiet sv. Ignācija ceļvedi garu izšķiršanai. Tas, iespējams, ir tikai velns, kurš atkal jau mēģina jūs atraut no Dieva un ievest izmisuma dziļumos.

Aleteia.org
Foto: Public domain,Ilya Repin